‘De Grote Europashow’ van de Kiesmannen

Algemeen Kort nieuws

NIJMEGEN - Op 6 juni is het tijd om naar de stembus te gaan voor de Europese Verkiezingen. Dinsdag 21 mei nemen de Kiesmannen je tijdens ‘De Grote Europashow’ in LUX Nijmegen mee om je klaar te stomen voor de stembus. Aanvang 19.30 uur. Entree: regulier 15,00 euro / LUX Vriend 12,00 euro / student 10,00 euro.

Tijdens ‘De Grote Europashow’ stomen De Kiesmannen je binnen 1,5 uur helemaal klaar voor het stemhokje aan de hand van politieke analyses, humor en muziek. 

Het opkomstpercentage bij de vorige Europese verkiezingen (2019) lag in Nijmegen op 48%, het landelijke gemiddelde lag met 41,8% zelfs nog lager. “In 2019 ging slechts 35% van de jongeren (18-25 jaar) stemmen tijdens de Europese Verkiezingen – dus sleep je vrienden mee en laten we er samen voor zorgen dat deze generatie dit jaar wél komt opdagen bij de stembus”, aldus de organisatie.

Naast het publieke programma op dinsdagavond 21 mei, vindt op dinsdagmiddag in LUX een besloten scholenprogramma van De Kiesmannen plaats genaamd ‘Europese Influencers’ in samenwerking met de Europese Commissie. Met dit programma worden ROC-studenten (16-22 jaar) uit de regio klaargestoomd voor het stemhokje op school.

De Kiesmannen is een creatief bureau voor maatschappelijke innovatie. Ze maken impactvolle, politiek-neutrale, verkiezingsshows, lesprogramma’s en podcasts die door middel van humor, muziek en multimediale componenten tot leven worden gebracht.

Meer informatie: lux-nijmegen.nl