Wijkreporters op zoek naar goed verhaal in Wolfskuil

In het project 'Wijkreporters Wolfskuil' trekken kinderen er op uit om zelf op zoek te gaan naar de verhalen van hun wijkgenoten. Kijk daarom niet raar op als er binnenkort jonge cameramannen en –vrouwen ijverig werken aan hun korte wijkreportages.

Nijmegen - Filmmaker Sonja Willems leidt vanaf 28 september samen met de Wijkfabriek Wolfskuil kinderen op tot kleine filmploegen. "Voor de Gemeente Nijmegen maakte ik eerder al een film over de Wolfskuil. Een leuke en levendige wijk, want er gebeurt veel. Het zit boordevol goede verhalen over vroeger en nu. Met dit filmproject wil ik kinderen betrekken bij de zoektocht naar dit soort verhalen uit hun wijk. Ik heb veel video's gemaakt voor maatschappelijke instellingen en bedrijven, waar alles er juist mooi en gelikt uit moet zien. De insteek van dit project is totaal anders en het zal voornamelijk draaien om de kinderen en wat zij er van kunnen leren", legt zij uit.
Sonja krijgt hulp van Juan Rooijakkers die voor zijn opleiding culturele en maatschappelijke vorming als stageproject meehelpt aan Wijkreporters Wolfskuil. "Mijn studie draait voor het grootste gedeelte om de maatschappij en daarom vind ik het interessant om mijn opgedane kennis toe te passen in dit project", vertelt hij enthousiast. "Ik verwacht dat er op deze manier een verbinding ontstaat tussen verschillende generaties en het leuke is dat het sociale en het creatieve hierbij samenkomt."
Wijkreporters Wolfskuil geeft de nieuwe generatie ook extra vaardigheden mee, legt Sonja uit: "Zo leren zij hun directe sociale omgeving beter kennen en zien de kinderen dat er voor hun ook een plek is in de wijk. Daarnaast vereist het moed om op een onbekende af te stappen en op deze manier leren zij om te durven interviewen." De deelnemende kinderen krijgen drie workshops voordat zij de straat op gaan met camera en microfoon. Totaal kunnen twaalf kinderen meedoen in de leeftijd van negen tot dertien jaar. "Per groepje van vier werken zij aan twee filmverhalen; één over de geschiedenis van de Wolfskuil en één over hun eigen leven. In de Wijkfabriek schrijven zij zelf een script, ontdekken zij interview- en filmtechnieken en zullen zij de film presenteren." Meer info: www.facebook.com/wijkreporterswolfskuil

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden