Logo brugnijmegen.nl


Zoals je ziet: achter de schermen zijn ze klaar voor de Vierdaagse. Dit wordt enthousiast gevierd met de 'dab' in het bijzijn van wat kinderen uit het junior V-team. (Foto: Maaike van Helmond)
Zoals je ziet: achter de schermen zijn ze klaar voor de Vierdaagse. Dit wordt enthousiast gevierd met de 'dab' in het bijzijn van wat kinderen uit het junior V-team. (Foto: Maaike van Helmond)

Nieuwigheden rond de Vierdaagse

"De begin- en de eindtijd staan vast, daartussen kan elk jaar van alles veranderen." Zo opent burgemeester Bruls de persconferentie waarin de nationale pers wordt bijgepraat over hét evenement van Nijmegen. En inderdaad, er staat dit jaar weer een boel nieuws op het programma. "Genoeg te zien en te beleven voor iedereen die komt lopen of feesten - of allebei, de grootste prestatie - in onze mooie stad."

Nieuw dit jaar is bijvoorbeeld dat er meerdere extra 'loopevenementen' op het programma staan. Om te beginnen natuurlijk de Kidsloop, maar dit jaar zijn er daarnaast ook nog een wandeling op 'Marikenmaandag', een Good Food Walk en Uniek Wandelen, een wandeltocht voor mensen met een beperking. "De feesten zijn hiermee een soort surrogaatloop geworden." Iets wat Marsleider Johan Willemstein bevestigt: "Het laat bovendien zien dat wandelen en feesten hier onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn."

En zo is er dit jaar nog veel meer nieuws: Party into the Future op het Museumplein, duurzaam toiletpapier bij alle toiletfaciliteiten in de gehele stad, vervaardigd uit drankenkartons, microbrouwerijen op het Joris Ivensplein, de onthulling van een plaquette ter herinnering aan de deelname van Prins Claus en een survivalcontainer op de Waalkade. Walter Hamers van Stichting Vierdaagsefeesten: "Steeds meer mensen en partijen sluiten zich aan bij de organisatie van de feesten waardoor elk jaar weer een mooiere beleving wordt neergezet."
Burgemeester Bruls: "Het wordt weer een mooi open feest in een open stad. Veiligheid is natuurlijk altijd een punt om in de gaten te houden, maar daar gelden geen andere maatregelen voor dan normaal. We zijn gewoon goed voorbereid." Willemstein: "Als de lopers zich nu ook zo goed voorbereiden, dan kan het niet anders dan weer een succesvol evenement worden!"

Reageer als eerste
Meer berichten