Logo brugnijmegen.nl


Foto: Jacqueline van de Boom
Foto: Jacqueline van de Boom

Griezelen tijdens Nacht van de Ommetjes


Nijmegen - In Nijmegen heeft zaterdag 7 oktober de Nacht van de Ommetjes plaats. Dit initiatief van nachtburgemeester Angela Verkuijlen laat wandelaars hun eigen wijk en of juist een andere buurt en haar bewoners op een unieke manier ontdekken.

Elf wijken doen dit jaar mee en laten daarmee hun nachtlicht schijnen op bijzondere plekjes, verborgen talenten en kunst en cultuur in de wijk. Routes vol verhalen, gedichten, muziek en een hapje en drankje. De Ommetjes worden begeleid door een gids en een speciale wandelgast. Zo zal burgemeester Bruls meelopen met Ommetje Dukenburg en nachtburgemeester Verkuijlen zelf met Ommetje Hees. Ook een aantal wethouders en nachtwethouders zal Ommetjes*

De Nacht van de Ommetjes is ooit geïnitieerd om aandacht te vestigen op de reguliere ommetjes, die te vinden zijn op de website van gemeente Nijmegen, maar inmiddels is het evenement uitgegroeid tot mooie traditie op de eerste zaterdag van oktober. Vorig jaar wandelden bijna 1200 deelnemers mee en zetten ruim 300 vrijwilligers zich in om er een succes van te maken. “Ik vind het fantastisch om te zien hoe de organiserende wijkteams steeds weer nieuwe plekken en bijzonderheden weten te ontdekken in de wijken en dat er zoveel verschillende partijen aan meewerken”, aldus Angela Verkuijlen. “Nu alleen het weer nog en dan kan de avond niet meer stuk!”

Griezelen

Dit jaar hebben meerdere Ommetjes zich laten inspireren door oktober als griezelmaand. Zo heeft Ommetje Centrum als thema ‘Waargebeurd 16+’ met als uitgangspunt gruwelverhalen uit de Nijmeegse, wordt Ommetje Dukenburg ‘Gruwelijk eng’ en gaat men bij Ommetje Goffert ‘Een sp(r)ookjesachtige nachtwandeling’ beleven. De andere deelnemende wijken, met elk een eigen thema en karakter zijn: Bottendaal, Brakkenstein, Biezen/Waterkwartier, Hees, Hees/Jerusalem/Oude Graafseweg, Lent, Nijmegen-Oost, Wolfskuil.

De Nacht van de Ommetjes houden een inloop vanaf 19.30 uur, waarna om 20.00 uur de officiële opening plaatsvindt.

Kijk voor meer informatie op: www.nachtvandommetjes.nl of www.facebook.com/nachtvdommetjes.

Foto: Jacqueline van de Boom Alvast dank!

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox