Logo brugnijmegen.nl


Leerlingen volgen een clinic bij freestyle basketballer Galdino Haimee.
Leerlingen volgen een clinic bij freestyle basketballer Galdino Haimee.

Opening multicourts

Scholengroep Rijk van Nijmegen en de Gelderse Onderwijs Groep Quadraam namen onlangs zes multicourts in de regio Arnhem-Nijmegen in gebruik.

Nijmegen - Gedeputeerde Jan Markink opende samen met rector Joan Janssens van het Canisius College een multicourt op het Canisius College in Nijmegen. Deze opening stond symbool voor het realiseren van zes sportieve schoolpleinen in de regio Arnhem-Nijmegen in samenwerking met de Provincie Gelderland. Een multicourt is een multifunctioneel sportveld. De kleurrijke courts zijn geschikt voor basketbal, volleybal, voetbal, floorball en andere sporten. Leerlingen kunnen in hun tussenuren en pauzes gebruik maken van deze voorzieningen. De provincie Gelderland investeert graag in sportieve schoolpleinen. Markink: "Ik vind het een uitstekende ontwikkeling om met multicourts jongeren meer te laten bewegen. Op andere plekken is dit al een groot succes. Ik reken op hetzelfde succes bij het Canisius College."

Yolande Ulenaers, bestuurder Scholengroep Rijk van Nijmegen: "Onderwijs en bewegen horen bij elkaar. Als leerlingen vroeg leren bewegen, hebben ze daar hun hele leven profijt van. Daarom heeft de Scholengroep dit jaar ook op de Jorismavo en twee locaties van het Pontem College multicourts laten plaatsen." Op de 7 scholen van de Scholengroep Rijk van Nijmegen staan in totaal 8 multicourts.

Dat is op elke locatie, behalve bij NSG Groenewoud. De eerste school met een multicourt was het Kandinsky College Nijmegen. Dit bleek zo succesvol dat de school binnen een jaar een tweede court heeft geplaatst.

Na een welgemikt schot in de basket na een vloeiende combinatie in slow motion tussen de beide heren en een dubbele panna bij Jan Markink en Joan Roelof Janssens door balkunstenaar Nasser el Jackson, was het de beurt aan de leerlingen om de clinic bij de voetbalkunstenaars Nasser en Tristan te volgen, of bij freestyle basketballer Galdino Haimee. Ook was onze eigen Nijmeegse floorballvereniging present om de leerlingen te laten genieten van dit supersnelle spel. Deze vereniging gaf als cadeau nog een tas met floorballmateriaal.

Meer berichten

Shopbox