Logo brugnijmegen.nl


Sociale huurappartementen in Koningsdaal

Nijmegen - Dinsdag 3 oktober hebben De Gemeenschap en KlokGroep een overeenkomst getekend voor de bouw van 75 sociale huurappartementen. De appartementen komen in het Waalfront, deelgebied Koningsdaal en worden in december 2018 opgeleverd. De bouw van sociale huurappartementen is nodig om het tekort aan goedkope woonruimte voor starters in te lopen.

Betaalbare huisvesting
De 75 sociale huurappartementen verschillen qua grootte. 38 appartementen zijn bedoeld voor jongeren onder de 23 jaar. Daarnaast worden appartementen beschikbaar voor een- en tweepersoonshuishoudens. Paul van Roosmalen, directeur-bestuurder van De Gemeenschap: "We willen op alle fronten een toekomstbestendig woongebouw neerzetten en gaan in Koningsdaal op zoek naar mogelijkheden om delen van het wonen gemeenschappelijk te maken."

Woongemeenschap
In het gebouw worden enkele centrale ruimtes en voorzieningen gerealiseerd. In het hart van het woongebouw komt een centrale wasserette met geleasede energiezuinige wasmachines. Daarnaast wil De Gemeenschap samen met toekomstige bewoners invulling geven aan een gezamenlijke ontmoetingsruimte. Met deze initiatieven denkt de woningbouwstichting de ontmoeting tussen de diverse bewoners te bevorderen. Dit past bij de ambitie van wederzijdse sociale samenhang.

Toekomstbestendig woongebouw
De Gemeenschap is ook ambitieus op het gebied van duurzaamheid. "Het woongebouw wordt goed geïsoleerd en voorzien van ledverlichting. Op het dak komen zonnepanelen. In plaats van het gebruik van individuele cv-installaties, sluiten we de woningen aan op een centraal warmtenet", zegt Van Roosmalen. Daarnaast wordt hemelwaterafvoer van het riool afgekoppeld en komt er een beperkt aantal parkeerplaatsen.

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox