Logo brugnijmegen.nl

Vierplek, nieuwe naam Protestantse Streekgemeente

Lent/Oosterhout/Ressen - De Protestantse gemeenten van Lent, Oosterhout en Ressen gaan vanaf nu verder onder een nieuwe naam: de Vierplek.

Wilma Hartogsveld, sinds januari 2017 voorganger van de drie gemeenten: "De Vierplek is er niet alleen voor mensen die vertrouwd zijn met de kerkgang en de christelijke traditie, maar ook voor iedereen die in deze tijd op zoek is naar ontmoeting, zingeving en verdie­ping. Om dat te symboliseren, hebben we gezocht naar een nieuwe, aansprekende naam." Naast de nieuwe naam, is ook een nieuw logo, website en huisstijl ontwikkeld.

"We hebben gekozen voor de naam Vierplek, omdat we meer willen zijn dan alleen drie kerkgebouwen van hout en steen. De vierde plek creëren we overal waar we bij elkaar komen om elkaar te ontmoeten, verdieping te zoeken en geloof te delen. De Vierplek is natuurlijk ook de plek waar we het leven samen met God en met elkaar vieren." Naast de zondagse vieringen, die beurtelings in een van de drie kerkjes in Lent, Oosterhout en Ressen plaatsvinden, organiseert de Vierplek activiteiten zoals Pelgrimswandelingen en Retraitedagen, wordt er gediscussieerd over onderwerpen op het snijvlak van religie en wetenschap in het Spiritueel Café en is er maandelijks de mogelijkheid om met elkaar in gesprek te gaan: Eat and Greet. Meer info: www.4-plek.nl

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox