Logo brugnijmegen.nl

Warmoes Lent doet mee aan natuurwerkdag 2017

Nijmegen - Landschappen NL houdt zaterdag 4 november voor de 17e keer de Natuurwerkdag voor behoud en herstel van natuur en landschap. Op meer dan 500 locaties in Nederland krijgt het landschap een opknapbeurt. Stichting Landschapsbeheer Gelderland coördineert de Natuurwerkdag in Gelderland voor meer dan 60 locaties. De Warmoes Historische Tuinderij in Lent doet ook mee.  Alle hulp is welkom. Je kunt meewerken van 10.00 tot 15.00 uur Ervaring is niet nodig, wel zin om de handen uit de mouwen te steken. Meld je aan op www.natuurwerkdag.nl.

In Lent ligt een bijzonder stukje cultureel erfgoed, een authentieke hoogstamboomgaard met zo'n 80 oude appel-, peren-, pruimen- en kersenrassen. Eigenlijk is dit een levend museum: je kunt er het 'Sijden Hemdje, de 'Lentsche Roode' en ouderwetse 'Sterappeltjes' vinden. Daarnaast worden er verschillende groenten in bakken geteeld op de manier zoals de Lentse warmoezeniers dat vroeger ook deden. Met een team van vrijwilligers zet de stichting zich in om deze bijzondere tuin in ere te houden en groenten en fruit met de pure smaak van weleer te telen.

Op de natuurwerkdag gaan we extra onderhoud plegen aan de randen van de boomgaard, oude bomen verwijderen en wilgen knotten. Neem kleding mee die vuil mag worden, stevige schoenen of laarzen omdat het terrein in de herfst vochtig kan zijn en als je ze hebt, werk- of tuinhandschoenen. "Wij zorgen voor gereedschap, extra handschoenen en koffie, thee en onze eigen appelsap met wat lekkers. Neem zelf iets mee voor de lunch."

Kinderen kunnen aan de slag met insecten en wilde planten. Ze kunnen een insectenhotel maken, zaden van wilde planten verzamelen en weer uitzetten bij het insectenhotel.

Voor meer informatie en aanmelden: www.natuurwerkdag.nl. locatie de Warmoes in Lent. Ook te volgen op Facebook en Twitter #natuurwerkdag.

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox