Logo brugnijmegen.nl


Directeur generaal van DG Environment, Europese Commissie, Daniel Calleja Crespo en Harriët Tiemens, wethouder van de gemeente Nijmegen, nemen de eerste twee boeken van schrijver Ad Lansink in ontvangst. (Foto: Michelle Stuiver)
Directeur generaal van DG Environment, Europese Commissie, Daniel Calleja Crespo en Harriët Tiemens, wethouder van de gemeente Nijmegen, nemen de eerste twee boeken van schrijver Ad Lansink in ontvangst. (Foto: Michelle Stuiver)

Nieuw boek van Ad Lansink: Challenging Changes

Nijmegen - Bijna 40 jaar geleden bedacht voormalig Nijmeegse gemeenteraadslid Ad Lansink 'de Ladder van Lansink' met afvalhiërarchie in een lineair perspectief. Op woensdag 11 oktober presenteerde hij in Brussel op het kantoor van de Permanente Vertegenwoordiging van Nederland bij de Europese Unie zijn nieuwe boek: Challenging Changes.

Een boek over de afvalhiërarchie in een circulair perspectief. "De gemeente Nijmegen en Dar zijn trots dat zij een bijdrage mochten leveren aan dit boek. Zij onderschrijven de problemen en oplossingsrichtingen die in het boek door Ad Lansink beschreven worden", aldus Dar.

Het bewegen van een lineaire naar een circulaire economie is niet makkelijk, ondanks het grote aantal publicaties, congressen en websites over de hele wereld. Volgens Ad Lansink is afval een gemiste kans. In zijn boek beweert Ad Lansink "dat de afvalhiërarchie kan worden gebruikt als kader om de overgang naar een circulaire economie te bereiken. De belangrijkste kenmerken van een circulaire economie zijn gekoppeld aan de sleutelelementen van een duurzame economie. Bron- en ketenbeheer spelen een belangrijke rol, samen met producentverantwoordelijkheid en duurzaam inkopen."

Boekpresentatie in Brussel

Tijdens de boekpresentatie vertelde Ad Lansink meer over zijn nieuwe boek en namen directeur generaal van DG Environment, Europese Commissie, de heer Daniel Calleja Crespo en mevrouw Harriët Tiemens, wethouder van de gemeente Nijmegen, ook European Green Capital 2018, de eerste twee exemplaren van schrijver Ad Lansink in ontvangst.

Daniel Calleja Crespo: "De Ladder van Lansink kan ons helpen om van een lineaire tot een circulaire economie te komen. Dit is nodig en we hebben de middelen om dit te realiseren. Laten we dit daarom samen doen." Het in ontvangst nemen van de eerste twee exemplaren van het boek, gebeurde in aanwezigheid van de permanente vertegenwoordiging van diverse Europese landen, vertegenwoordigers vanuit de publieke en private afvalsector (Europees en wereldwijd), leden van de Europese Commissie en leden van de klankbordgroep van het boek.

Broekpresentatie in Den Haag en Nijmegen

Dit najaar is er een boekpresentatie in Den Haag en Nijmegen.

Meer over het boek en de schrijver is te vinden op www.challengingchanges.eu

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox