De wereld op je bord bij Babylon

"Heerlijk eten tegen een goede prijs, een super sfeer en ontzettend leuke mensen." Volgens Edith Mol, een van de initiatiefnemers achter woon- en werkgemeenschap Babylon, zijn dit een drietal factoren waardoor het Syrische buffet dat elke vrijdag in het restaurant van Babylon wordt geserveerd zo'n enorm succes is. "Een succes dat ons heeft doen besluiten om ook zaterdags en zondags maaltijden te gaan verzorgen."

NIJMEGEN – En niet zomaar maaltijden. Vinh Phuong Nguyen neemt vanaf aanstaand weekend de zaterdagen voor zijn rekening met internationale gerechten en op zondag verzorgt Roos Hopman voortaan een Hollands buffet, afhankelijk van de lokale seizoensproducten. "Uiteindelijk is het mijn doel om hier elke dag een andere nationaliteit te laten koken."
"Koken is voor mij een vorm van ontspanning", vertelt Phuong. "Ik lees veel kookboeken en voeg aan alle recepten die ik bereid weer iets van mijzelf toe. Vrienden weten mijn kookkunsten altijd te waarderen, dus ik hoop dat dat ook voor de gasten van het restaurant gaat gelden." De kans hierop is echter zeer groot aangezien het proefdiner dat hij vorige week heeft bereid al een doorslaand succes was.
"Geweldig om te zien hoe enthousiast de reacties zijn op het wekelijkse Syrische buffet bereid door onze Syrische kok Rami Halamia", gaat Edith verder. "Het zit hier elke vrijdag weer flink vol, dus dat belooft wat voor de twee andere avonden die we nu open gaan." De opzet voor deze twee nieuwe avonden is hetzelfde als bij het Syrische buffet. "Alle maaltijden kosten tien euro, cash te betalen bij binnenkomt. De drankjes zijn vervolgens voor eigen rekening. Vooraf aanmelden is noodzakelijk zodat we gericht inkopen kunnen doen om zo min mogelijk etenswaren te verspillen. Op die manier kunnen we de prijzen immers ook zo laag houden. Het uitgangspunt van alle drie de koks is niet voor niets 'kwaliteit voor een lage prijs'."
Leuk aan deze avonden is volgens het tweetal dat iedereen welkom is en er ook daadwerkelijk van alles wat aanschuift. "Van vijftigers uit Nijmegen Oost tot jonge gezinnen." Ook komen er elke keer weer heel wat mensen alleen. "Zijn kunnen gewoon bij elkaar aanschuiven. Geweldig wat voor dynamiek daar telkens weer door ontstaat. Eigenlijk moet iedereen het gewoon zelf komen ervaren en genieten van al het lekkers dat wordt bereid." Aanmelden om vrijdag, zaterdag of zondag te komen eten kan via ecammol@gmail.com. Doe dit wel op tijd (uiterlijk donderdags) in verband met de inkopen, Binnenloop is alle drie de avonden tussen 17.00 en 18.00 uur Adres: Kwakkenbergweg 170, Berg en Dal. Info: www.woonwerkbabylon.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden