Malvert krijgt twee nieuwe gezichten

Nijmegen - Op de hoek van de 53e straat in de Malvert komen twee nieuwe woongebouwen met vijftig sociale huurappartementen. Hier kunnen mensen ook op latere leeftijd zelfstandig wonen. Medio januari 2018 wil Standvast Wonen beginnen met de bouw. Architectenbureau Visser en Bouwman ontwierp de woongebouwen, Hoedemakers bouwt ze en de gemeente Nijmegen werkt aan de woonomgeving. Als alles volgens planning gaat, wonen de bewoners vóór de kerst van volgend jaar in hun nieuwe huis.

De afgelopen jaren vernieuwde Standvast Wonen stap-voor-stap dit deel van de Malvert. In 2015 bouwde de corporatie De Wollewei. Hier wonen mensen die door hun dementie niet zelfstandig kunnen wonen. Het jaar daarvoor renoveerde Standvast Wonen 120 maisonnettes en sloopte ze een aantal woongebouwen op de hoek van de 53e straat, bij de Hatertse brug. Op die plek bouwt de corporatie volgend jaar de vijftig sociale huurappartementen in twee woongebouwen. "Met deze drie stappen draagt Standvast Wonen bij aan een vitale buurt in Dukenburg", aldus Standvast Wonen.

Naamgeving

Buurtbewoners denken mee over namen voor de woongebouwen. Daarover ontvingen de direct omwonenden een uitnodiging. De winnaars ontvangen een cadeaubon van 25 euro. Standvast Wonen maakt de winnaars en de namen bekend als ze start met de bouw, waarschijnlijk medio januari 2018.

"Met de nieuwe huurappartementen biedt Standvast Wonen mensen een kans om in hun buurt te blijven wonen. Bewoners uit de Malvert of ergens anders in Dukenburg willen bijvoorbeeld graag naar een appartement verhuizen, maar dan wel in hun vertrouwde buurt. Met uitzicht over de wijk en het water, wonen in het groen. De appartementen zijn geschikt voor een mix aan mensen: diverse leeftijden, alleen of samen, met of zonder zorg."

Gebouw A heeft drie verdiepingen met 21 appartementen. Gebouw B heeft acht verdiepingen met 29 appartementen. De appartementen zijn levensloopbestendig. Dat betekent dat ze voldoen aan een aantal eisen waardoor mensen er ook op latere leeftijd goed kunnen blijven wonen. Bijvoorbeeld omdat de appartementen geschikt zijn voor rollators. En de deuren van de centrale ingang elektrisch open en dicht gaan.De huurprijzen liggen tussen 592 en 710 euro (prijs in 2017).

Planning

Vóór kerst 2017 maakt de gemeente de grond klaar voor de bouw. Medio januari volgend jaar wil Standvast Wonen starten met de bouw. Na de zomer biedt de corporatie de appartementen te huur aan via Entree. Als alles volgens planning verloopt, verhuizen de bewoners vóór de kerst van 2018 naar hun nieuwe huis. Ook de groene woonomgeving is dan voor een groot deel klaar.

Belangstellenden kunnen hun naam en e-mailadres doorgeven aan Standvast Wonen
Dat kan via de website van Standvast Wonen: www.standvastwonen.nl. Op de homepagina staat de link naar het formulier. Standvast Wonen zet de belangstellenden op een lijst en houdt ze zo op de hoogte. Ze kunnen ook hun gegevens per telefoon aan de corporatie doorgeven: tel. 024 - 382 01 00.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden