(Foto: Schulte Schultz)
(Foto: Schulte Schultz)

Schrijf je naar het podium van Wintertuinfestival

Nijmegen - Wil jij jezelf artiest wanen tijdens de Festivalavond van het Wintertuinfestival op zaterdag 25 november in Doornroosje? Of een kijkje nemen achter de schermen? Er zijn zaterdagmiddag 25 november twee schrijfworkshops die je meenemen naar de backstage en het podium.

In LUX kun je meedoen aan een schrijf- en performworkshop onder leiding van Ilse Schaminee en kans maken op een optreden en een backstagepasje voor de avond. Je gaat werken aan pakkende, korte teksten en het live ten tonele brengen hiervan. Ilse kiest vijf mensen die die avond als artiest naar Doornroosje gaan voor een korte voordracht op het podium. Inclusief een polsbandje voor de backstage. Er zijn maar een beperkt aantal plaatsen voor de workshop beschikbaar, dus wees er snel bij.

Liever niet op het podium maar wel benieuwd hoe de opbouw van een festival er backstage aan toegaat? In de backstage van Doornroosje geeft Lotte Lentes de workshop 'Schrijver in één dag', waarbij ze je gidst door de jungle van proza & literatuur en helpt om een puntig en sterk verhaal te schrijven. Let op: deze workshop is alleen toegankelijk voor CJP-leden en introducees.

Over de Festivalavond
De knaller van het Wintertuinfestival vindt plaats op zaterdagavond 25 november in alle zalen, gangen, backstages en het café van Doornroosje. Dan zijn onder meer Adriaan van Dis, Kamagurka,Franca Treur, Erik Jan Harmens, Nina Polak, Anousha Nzume, Alma Mathijsen, Jet Steinz, Murat Isik, Daniël Rovers, Toef Jaeger, Vicky Francken en talloze jonge aanstormende talenten te gast in de poptempel van Nijmegen. er!

Over het Wintertuinfestival
Het Wintertuinfestival, dat van 22 tot en met 26 november plaatsvindt in Nijmegen, heeft dit jaar als titel: De vrije lezer. Hoe vrij is de lezer eigenlijk in deze tijd van algoritmes, big data en machtige internetbedrijven? Tientallen schrijvers, dichters, wetenschappers, muzikanten en kunstenaars gaan in op dit thema. Zowel grote literaire namen als aanstormende talenten reizen af naar Nijmegen.

Twee workshops

'Schrijf je naar het wintertuinfestival'
Datum: 25 november 2017
Duur: 15.00u – 17.00u
Locatie: LUX, Nijmegen
Prijs: € 25 / € 20 (student/ CJP) - prijs is inclusief ticket Festivalavond

'Schrijver voor een dag'
Datum: 25 november 2017
Duur: 15.00u – 17.00u
Locatie: Doornroosje, Nijmegen
Prijs: € 10 / € 20 inclusief ticket Festivalavond (deze workshop is alleen voor CJP-leden en introducees)

Meer info: www.wintertuinfestival.nl/extra

Meer berichten