Elisabeth en Beatrijs met 'Clara's Bron' (Foto Mirjam van Schaik)
Elisabeth en Beatrijs met 'Clara's Bron' (Foto Mirjam van Schaik)

Presentatie boek 'Clara's Bron'

Nijmegen - In het clarissenklooster 'De Bron' aan de Waterstraat in Nijmegen is het boek 'Clara's Bron, recepten voor eenvoudig leven en (h)eerlijk koken' gepresenteerd. De auteurs zijn de zusters clarissen Beatrijs en Elisabeth. 'Clara's Bron' gaat over de spiritualiteit van Clara, de eerste vrouw in het spoor van Franciscus van Assisi, vertaald naar het dagelijks leven van nu. Dit boek biedt bij elke maand van het jaar een verdiepingstekst over Clara en Franciscus, met daarbij seizoensgebonden (h)eerlijke recepten en mandala's. 

Deze recepten sluiten aan op de trend van gezond en duurzaam leven. Daarnaast vindt u foto's en prachtige mandala's, gemaakt van kruiden en bloemen uit de kloostertuin en ingrediënten - passend bij het thema van de maand - met bezinningsteksten over de natuur in die periode. Clara en Franciscus, het wonder van de natuur in de kloostertuin en gezond, gevarieerd koken, deze drie elementen komen samen in dit boek van twee creatieve clarissen.

Beatrijs Corveleyn osc (1952) en Elisabeth Luurtsema osc (1982) zijn allebei claris en wonen in het stadsklooster 'De Bron' in Nijmegen. Gefascineerd door Clara en Franciscus is Beatrijs anders gaan kijken naar eenvoudig en duurzaam leven. Wat en hoe ze kookt is van die fascinatie de uitwerking. Clara en Franciscus inspireren Elisabeth om aandachtig en verwonderd de natuur te beleven. In haar bijzondere mandala's en foto's roept zij de schoonheid van die natuur door het jaar heen op.

Het boek is voor € 19,95 verkrijgbaar in klooster 'De Bron', Waterstraat 141, Nijmegen. Het boek is ook te koop via de boekhandel.

Meer berichten