Logo brugnijmegen.nl


Foto: Domus Magnus

'Beleef TV' op De Sterreschans

Nijmegen - Woonzorglocatie De Sterreschans in Nijmegen, onderdeel van Domus Magnus, opende onlangs de nieuwe activiteitenruimte. Sinds kort is deze ruimte een bijzonder apparaat rijker, de Beleef TV. Naast de bewoners kunnen ook mensen van buitenaf, op aanvraag, deelnemen aan de dagbesteding en plezier beleven aan de nieuwe aanwinst. Het biedt een fijne aanvulling binnen het kader welzijn.

De Beleef TV

De Beleef TV is een grote tablet met een brede tafelrand om het venster heen. Er zitten wielen onder en de hoogte is verstelbaar waardoor elke (rol)stoel eronder past. De interactieve spellen reageren op aanraking van het tafelscherm en stimuleren zowel in fysieke activiteit als sociale interactie. Hierdoor is de tafel zeer geschikt voor mensen met dementie.

De tv-tafel biedt tal van mogelijkheden. Bewoners luisteren naar muziek of nieuwsfragmenten van vroeger, doen (denk) spellen, tekenen, puzzelen of bekijken foto's.

Technologie

De bewoners keken de eerste weken vol verbazing naar het scherm. De technologie is voor de bewoners slecht te bevatten. Zij vinden het dan ook ongelooflijk wat de Beleef TV te bieden heeft. Tijdens het beluisteren van diverse lp’s begon eerst één bewoner zachtjes mee te neuriën, niet heel veel later zong iedereen uit volle borst mee. Het roept herinneringen op. Bij een volgend lied vertelde een bewoner: ‘Op deze muziek danste ik vroeger graag’. De bewoner werd door de welzijnsmedewerker uitgenodigd om te dansen, net als vroeger. 

Welkom

Lijkt het u ook leuk om deel te nemen aan de dagbesteding op de Sterreschans of wilt u meer informatie ontvangen neem dan gerust contact op via info@domusmagnus.com of tel. 085-0645910. Daniëlle Beckers, coördinator welzijn. De Sterreschans - Ubbergseveldweg 117-123 in Nijmegen. www.domusmagnus.com/sterreschans

Meer berichten

Shopbox