Logo brugnijmegen.nl

Inzamelingsactie AH voor Voedselbank

Nijmegen - Alle filialen van Albert Heijn in Nijmegen houden zaterdag 9 december weer hun grote jaarlijkse inzamelingsactie voor de Voedselbank in Nijmegen.

"De actie is in negen jaar uitgegroeid tot een van de belangrijkste pijlers van de inzameling voor de Voedselbank. Dat is ook hard nodig omdat bijna 600 gezinnen en 2000 Nijmegenaren wekelijks een beroep moeten doen op de Voedselbank. Daarom hopen we dit jaar het record te breken en voor minstens 3 maanden voedselpakketten in te zamelen", aldus de organisatoren

Meer dan 100 vrijwillige medewerkers van de Voedselbank leiden samen met de medewerkers van de Albert Heijns de actie in de winkel in goede banen.

Vrijwilligers van de Voedselbank - herkenbaar aan hun groene sjaal - staan in de winkel om de actie toe te lichten, vragen te beantwoorden en advies te geven. Winkelende klanten worden bij binnenkomst uitgenodigd om prominent uitgestalde producten waar de Voedselbank het meeste behoefte aan heeft, in hun wagentje te laden, af te rekenen en bij het verlaten van de winkel bij de vrijwilligers van de Voedselbank achter te laten.

"Bijna 600 gezinnen, ofwel meer dan 2000 Nijmegenaren, moeten elke week een beroep doen op de Voedselbank. De actie vindt alweer voor het zevende jaar plaats. De grootste opbrengst tot nu toe was 30 pallets, genoeg voor 3 maanden voedsel aan alle klanten. En het aantal gezinnen dat een beroep moet doen op de Voedselbank groeit nog steeds. Daarnaast is de actie heel belangrijk omdat mensen zo gericht kunnen worden aangespoord om voedsel te doneren dat anders te weinig wordt gedoneerd. Daarom hopen de organisatoren dat winkelende Nijmegenaren minstens zo gul voedsel schenken als vorige jaren en er meer dan 30 pallets broodnodig voedsel ingezameld kan worden, wat een record zou zijn!"

Meer berichten

Shopbox