Logo brugnijmegen.nl

Nieuwe dienstregeling Breng bussen

Nijmegen - Op zondag 10 december gaat de nieuwe dienstregeling in van de Breng bussen in de regio Arnhem Nijmegen. Op sommige lijnen zijn de wijzigingen beperkt tot de vertrektijden, op andere lijnen gebeurt er meer. Een overzicht van de belangrijkste wijzigingen in Nijmegen e.o.

Lijn 1 Nijmegen Plein 1944 – Malden – Molenhoek v.v.

Lijn 1 rijdt alleen nog op maandag tot en met vrijdag tussen 06.00 – 19.00 uur. Ook vervalt het traject tussen Malden en Molenhoek, de nieuwe begin/-eindhalte in Malden is Heidezoom. De route in Nijmegen is gewijzigd. Vanaf het station rijdt lijn 1 via de Sint Jacobslaan (Hatert) en de Grootstalselaan naar de Rijksweg, niet meer via de Sint Annastraat.

Lijn 2 Sint Maartenskliniek – Nijmegen CS – Lindenholt West v.v.

Vanuit beide wijken is de aansluiting op de trein te Nijmegen CS verbeterd.

Lijn 3 Oosterhout Dorp – Nijmegen CS – Afrikamuseum v.v.

Lijn 3 vervalt met ingang van 10 december. Reizigers kunnen gebruik maken van Breng Flex of van lijn 331 halte Jonagoldstraat.

Lijn 4 Plein 1944 -– Nijmegen CS – Dukenburg v.v.

Lijn 4 rijdt niet meer tussen Plein 1944 en de wijk Aldenhof. Reizigers voor de wijk Hazenkamp kunnen gebruik maken van de lijnen 1 en 14, reizigers voor halten op de Hatertseweg reizen met lijn 9, 12, 13 of 15. Lijn 4 rijdt op elke 30 minuten met een 8-persoonsbusje van de wijk Aldenhof via station Dukenburg naar Lindenholt Oost v.v. Reizigers vanuit deze wijken met bestemming Centrum en Nijmegen CS stappen bij station Dukenburg over op de lijnen 2, 99 of 331. Overstappen met een RITkaartje is toegestaan.

Lijn 5 Beuningen – Nijmegen CS – Groesbeek (Breedeweg/de Horst) v.v.

Lijn 5 rijdt in de ochtend- en middagspits iedere 10 minuten (Breedeweg/de Horst iedere 20 minuten).

Lijn 11 Beuningen – Nijmegen Dukenburg – Heyendaal – Nijmegen CS v.v.

Lijn 11 rijdt niet meer door Lindenholt Oost (in plaats daarvan via de IJpenbroekseweg). In Lindenholt Oost rijdt voortaan lijn 4. Vanaf station Goffert rijdt lijn 11 via de Weg door Jonkersbos, Grootstalselaan en Sint Annastraat naar Heyendaal v.v. (lijn 12 behoudt de huidige route via Goffertpark, Hatertseweg en Slotemaker de Bruïneweg). Lijn 11 rijdt niet meer op zaterdag.

Lijn 13/15 Wijchen – Nijmegen CS - Lent v.v.

Lijnen 13 en 15 rijden in Nijmegen een nieuwe route: vanaf de Weg door Jonkersbos via de Hatertseweg en de Slotemaker de Bruïneweg naar Heyendaal.

Lijn 14 Arnhem CS – Nijmegen CS – Brakkenstein v.v.

Lijn 14 rijdt in Nijmegen een nieuwe route via de wijk Hazenkamp (dezelfde route als lijn 1: vanaf station Willemsweg, Dobbelmanweg, Steenbokstraat, Sint Jacobslaan, Slotemaker de Bruïneweg, Sint Annastraat, Erasmuslaan en Heyendaalseweg naar Brakkenstein v.v. Op Heyendaal stopt lijn 14 bij de halten op de Erasmuslaan, niet meer bij de halten op de Heyendaalseweg.

Lijn 331 Velp – Arnhem CS – Nijmegen CS – Weezenhof v.v.

Op werkdagen rijdt lijn 331 tussen 09.00 - 13.00 uur tussen Arnhem CS en Nijmegen CS elke 30 minuten (i.p.v. elke 15 minuten). Op zaterdag rijdt lijn 331 tussen Arnhem CS en Nijmegen CS de gehele dag elke 30 minuten. Op de trajecten Velp Zuid - Arnhem CS v.v. en Nijmegen Centrum – Nijmegen Weezenhof v.v. blijft het aantal bussen per uur ongewijzigd.

Alle informatie over de dienstregeling 2018 is te vinden op www.breng.nl.

Meer berichten

Shopbox