Logo brugnijmegen.nl


Links Romy Ruys (alias Maaike Meyhorst) en Evie van den Heuvel (alias Sonja Beckman). Romy speelt de moderne Mariken (Mariken van NU), Evie een rol die ze al 25 jaar vervuld: sacherijn maar ook de verbeelding van de Mariken van Toen. (Foto: Mika Kraft)
Links Romy Ruys (alias Maaike Meyhorst) en Evie van den Heuvel (alias Sonja Beckman). Romy speelt de moderne Mariken (Mariken van NU), Evie een rol die ze al 25 jaar vervuld: sacherijn maar ook de verbeelding van de Mariken van Toen. (Foto: Mika Kraft)

'Mariken van NUmegen'

Nijmegen - Het Nimweegs SoapTheater sluit het jaar weer af met een eindejaarsvoorstelling. Dit jaar voor de 25e keer. De jubileumvoorstelling 'Mariken van NUmegen' staat vrijdag 29 en zaterdag 30 december in de Stadsschouwburg Nijmegen.

Het stuk is geschreven door Leo van Stijn in aanloop naar het Marikenjaar 2018. "Een humoristische bewerking van het historische verhaal over het meisje dat heel het Rijk van Nijmegen zou moeten kennen: Mariken van Nieumeghen." Na ruim 50 jaar theater maken, liedjes schrijven en muziek componeren over en voor de stad Nijmegen en haar inwoners, laat Van Stijn de cast van het Nimweegs SoapTheater voor de 25e keer schitteren op het podium.

In december wordt dit jubileum gevierd met een musicalcabaretvoorstelling waarin de liefde voor de stad meer dan voelbaar is. Eindelijk ontdekken de trouwe bezoekers van het Nimweegs SoapTheater hoe het afloopt met soappersonage Sonja Beckman. Zoals altijd vermaakt het Nimweegs SoapTheater het publiek met haar interactieve, unieke mix van cabaret, musical en volkstoneel.
De voorstelling 'Mariken van NUmegen' is de perfecte aftrap voor het Marikenjaar 2018. Van Stijn schreef een vermakelijke en eigentijdse bewerking van het beroemde middeleeuwse verhaal van Mariken van Nieumeghen deels in Nimweegs dialect. "Om te late sien dat de surrege fan Mariken nog altijd actueel sien." In iedereen schuilt immers een Mariken, in iedereen ook een Moenen. Weet Moenen uit deze productie zijn publiek te overtuigen van zijn bijzondere boodschap?
Ook in deze voorstelling worden zoals altijd de ontwikkelingen van de stad op de voet gevolgd en verbonden met een stukje Nijmeegse geschiedenis.

'Mariken van NUmegen' wordt mogelijk gemaakt door een grote groep enthousiaste mensen uit Nijmegen en omgeving. Regisseurs, projectleiders, choreografen, semiprofessionele spelers, muzikanten, dansers, kleermaaksters, decorbouwers en vele vrijwilligers, bezorgen het publiek een onvergetelijke avond. Dit alles wordt georganiseerd onder leiding van Van Stijn. Hij zet zich al decennia lang in voor behoud van het culturele erfgoed van Nijmegen. De auteur en componist schreef honderden liedjes en cabaret- en theaterstukken, veelal in Nimweegs dialect. Hij is onder meer bekend door zijn Krulletjes (wekelijkse column in De Brug), zijn pentekeningen van Nijmegen en zijn bijdrage aan het woordenboek van het Nimweegs dialect 'Kiek duir wa ruir'.

Voorstelling 29 en 30 december 20.00 uur én 30 december 14.00 uur. Kaarten via tel. 024-3221100, www.stadsschouwburgendevereeniging.nl/soap.

Meer berichten

Shopbox