Logo brugnijmegen.nl


Jeugdige acteurs in actie. (Foto: Colette Lukassen)
Jeugdige acteurs in actie. (Foto: Colette Lukassen)

'Vertel nog eens over De Oorlog'

Nijmegen - Theatergroep GRAS uit Nijmegen maakt voor het derde jaar op rij een editie van 'Vertel nog eens over De Oorlog'. Voor de voorstelling gaan acteurs het gesprek aan met ouderen die de Tweede Wereldoorlog meemaakten.

Regisseur Nicky Ebbeng over het project: "De Tweede Wereldoorlog blijft een deel van onze nationale identiteit, en het doorvertellen van verhalen van de generatie die de oorlog meemaakte blijft actueel, zeker vandaag, dus dat doen we voor deze vierde editie vol trots."

Steeds worden er nieuwe interviews gedaan en is de voorstelling anders van insteek en vorm en wordt er gewerkt met nieuwe spelers. Voor de voorstellingen die plaatsvinden van 30 april tot 4 mei in de GRASstudio aan de Waalbandijk in Nijmegen is het gezelschap op zoek naar ouderen die de oorlog bewust hebben meegemaakt en willen vertellen over hun oorlogservaringen, dat hoeft niet per se in Nijmegen zijn geweest.

Daarnaast zoeken ze meespelende kinderen tussen de 6 en 14 voor verschillende tekstrollen. Er wordt gerepeteerd op maandagen in Nijmegen en ervaring met theater is niet noodzakelijk.

'Vertel nog eens over de Oorlog' speelde eerder in de Stadsschouwburg (18 januari 2016) als eerste geprogrammeerde Nijmeegse amateurgezelschap. Daarnaast was het 1-4 mei 2016 te zien in het theatercafé als onderdeel van Theater na de Dam. Op 1-4 mei 2017 speelde er een vernieuwde versie in de GRASstudio en deze vierde editie is daar ook te zien van 30 april-4 mei 2018. Steeds worden er nieuwe interviews gedaan en is de voorstelling anders van insteek en vorm,en wordt er gewerkt met nieuwe spelers.

Aanmelden en meer info via info@theatergroepgras.nl.

www.nijmegencultuurstad.nl/nieuws/vertel-eens-over-de-oorlog-een-bijzonder-nijmeegs-project

Shopbox