'The making off' tijdens de opnamedag op het SSgN in Nijmegen. (Foto: Silvia van Uden)
'The making off' tijdens de opnamedag op het SSgN in Nijmegen. (Foto: Silvia van Uden)

'De Schoolverkenner' helpt bij schoolkeuze

Nijmegen - Wanneer scholieren het einde van hun basisschooltijd naderen, begint het actief oriënteren op de middelbare school: websites afstruinen, open dagen bezoeken en internetfilmpjes bekijken. "'De Schoolverkenner' kan hen daarbij helpen. Het is een soort virtuele open dag maar dan het hele jaar door toegankelijk."

'De Schoolverkenner' komt uit de koker van LocalGames, opgericht door Joep Bos-Coenraad. Het is een start-up gevestigd in Nijmegen. "Het is een project om de oriëntatie op scholen naar een hoger niveau te tillen en informatie over scholen toegankelijker - en ook leuker - te maken. Als je mensen spelenderwijs naar informatie laat zoeken maakt dat veel meer indruk", weet Bos-Coenraad.

De primeur wordt uitgerold bij de Nijmeegse middelbare school SSgN. Fotograaf Silvia van Uden heeft de hotspots van de school vastgelegd. Voor een groen scherm zijn docenten en scholieren vastgelegd om te worden getransformeerd tot computerspelkarakters. "De mensen die we hebben gefotografeerd konden een attribuut vasthouden. Zo hield een biologieleraar een krokodillenskelet vast. De uitstraling van de personages geeft het spel nog meer karakter." Nu de eerste 'De Schoolverkenner' is uitgerold, wil LocalGames de applicatie op grotere schaal uitrollen. "Het wordt een serieproductie waaraan elke school een eigen invulling kan geven."

Info: www.localgames.nl of ssgn.schoolverkenner.nl.

(Tekst: Safak Ciftci)

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Nieuwsoverzicht

Meer berichten