'Boggamasta'. (Foto Jan Gitanes)
'Boggamasta'. (Foto Jan Gitanes)

Music Meeting Festival is vernieuwd

Nijmegen  Muziekfestival Music Meeting, dit jaar op 19, 20 en 21 mei, ondergaat een flinke metamorfose. "Het terrein krijgt een avontuurlijkere indeling, er komen twee nieuwe hoofdpodia en het uiterlijk van het festival wordt vernieuwd. Tijdens het Pinksterweekend ervaart de bezoeker een optimale muziekbeleving", aldus festivaldirecteur Sanne Grijsen.

Nijmegen - Het festivalterrein - Park Brakkenstein - gaat op de schop. "De essentie - muziek laten horen die zelden of nooit in Nederland klinkt - blijft hetzelfde. We willen onze bezoekers nog meer inspireren. De indeling van het terrein wordt spannender waardoor je het gevoel krijgt dat je even in een andere wereld bent. Een indeling die de muziekbeleving versterkt. Ook krijgt het uiterlijk van het festival een update. Dat zie je nu al aan de vormgeving: het logo en de website zijn vernieuwd en straks zie je het ook op het terrein", aldus Grijsen.

De twee grootste podia van het festival gaan er compleet anders uitzien. "Kwaliteit staat voorop. Zoals je van ons gewend bent, geven we een podium aan de beste artiesten van over de hele wereld. Alle voorzieningen zijn er dan ook op gericht hun muziek optimaal te laten klinken en de bezoeker een fijne ervaring te bieden. En ook met slecht weer hebben we straks uitstekende faciliteiten", vertelt de directeur.

De organisatie grijpt de 15e buiteneditie van het festival aan voor vernieuwing. "Met zijn wortels in Nijmegen en internationale profiel is Music Meeting uniek in zijn soort. We zijn er trots op dat we in Nijmegen ieder jaar een festival kunnen organiseren met zo'n rijk aanbod aan muziek", vertelt Grijsen. "We gaan al 34 jaar dwars door genres. Van jazz tot improvisatiemuziek en van traditionele muziek tot nieuwe geluiden. We geloven niet in hokjes en gaan dat nog meer benadrukken. In een tijd waarin grote commerciële partijen de muziekindustrie beheersen, willen wij juist een ander geluid laten horen." De eerste namen zijn bekend waaronder Donny McCaslin Group, Flat Earth Society & David Bovée, Saz'Iso en Sidiki Diabaté

De Early Bird 3-Day Tickets en groepstickets voor Music Meeting zijn uitverkocht. De reguliere voorverkoop start donderdag 1 februari om 10.00 uur. Dan worden ook de eerste namen van het programma bekendgemaakt. Er zijn tickets voor 3 dagen, 3 dagen inclusief camping en dagtickets te koop. Vanaf dit jaar is er geen 'parkticket' te koop. Met een 3-Day of 1-Day Ticket heb je nu toegang tot het hele festival en alle optredens. Kinderen t/m 16 jaar (onder begeleiding van een volwassene) hebben gratis toegang tot het festival. Tickets via

www.musicmeeting.nl

Met Donny McCaslin haalt Music Meeting één van de best bewaarde geheimen uit de moderne jazz naar Nederland. De saxofonist is bekend van zijn grote bijdrage aan David Bowie's album 'Blackstar' en hij is, met 12 albums op zijn naam, al meer dan twintig jaar van grote waarde in de New Yorkse jazzscene. Flat Earth Society is een energieke smeltkroes van vijftien topmusici onder leiding van componist en producer Peter Vermeersch. Samen met gitarist David Bovée brengt de Vlaamse groep het rauwe, groovy en uitzinnige muziekproject 'Boggamasta'. Saz'Iso, samengebracht door producer Joe Boyd (Pink Floyd, R.E.M.), is met hun authentieke Albanese volksmuziek voor het eerst live te zien in Nederland. De jonge Sidiki Diabaté - zoon van kora-virtuoos Toumani Diabaté - is inmiddels een grote hiphop-ster in Mali en verovert langzaam de wereld met zijn mix van hiphop en afropop waarin de kora een grote rol blijft spelen.

Ook op het programma
Naast Donny McCaslin Group, Flat Earth Society & David Bovée, Saz'Iso en Sidiki Diabaté verwelkomt Music Meeting ook saxofonist Derek Brown (VS), La Mambanegra (Colombia), Sahad & The Nataal Patchwork (Senegal) en Sysmo (België) die samen spelen met Santiago Vazquez (Argentinië). In de komende maanden worden er nog meer namen aan het programma toegevoegd.

Meer berichten
 

Meeste reacties