Sportvereniging Hazenkamp 90 jaar

Nijmegen - Sportvereniging Hazenkamp viert dit jaar haar 90-jarig jubileum. Om dit jubileum te vieren, vond 4 februari een reünie plaats in het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis (Mariënburgkapel). Met veel sprekers, waaronder wethouder Renske Helmer-Englebert. Speciaal voor dit jubileum is daar een expositie ingericht waarbij de geschiedenis van deze Nijmeegse vereniging in beeld is gebracht.

Het bestuur van de sportvereniging heeft vanaf 2 februari 1928 alles bewaard. Denk aan statuten, verslagen, clubbladen en veel foto's. Alle papieren documenten zijn 4 februari overgedragen aan het Regionaal Archief Nijmegen. Zij hebben onder andere alle clubbladen ingescand en deze zijn dus digitaal beschikbaar. Tevens is er een nieuwe website gebouwd. Alle hierboven genoemde stukken zijn openbaar en ze zijn terug te vinden onder archief van deze website.

De expositie over de geschiedenis van deze Nijmeegse vereniging is tot en met 18 februari voor iedereen gratis te bezichtigen in het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis. Openingstijden: dinsdag t/m zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur en zondag van 12.00 tot 17.00 uur.

www. sportvereniginghazenkampgeschiedenis.nl


(Foto's Eric van Haalen)

Meer berichten
 

Meeste reacties