Samen het haardhout inladen. (Foto: Staatsbosbeheer/Gert-Jan Brandenburg)
Samen het haardhout inladen. (Foto: Staatsbosbeheer/Gert-Jan Brandenburg)

Verkoop 'vers hout' uit Groesbeeks Bos

Groesbeek - Vers brandhout uit het bos? Staatsbosbeheer maakt dat mogelijk want belangstellenden kunnen zaterdag 17 februari in het Groesbeekse Bos tussen 09.00 en 15.00 uur haardhout komen ophalen.

Van de ruim 90.000 hectare Nederlands bos die Staatsbosbeheer beheert is circa een derde natuurbos. Ongeveer twee derde is multifunctioneel bos dat beheerd wordt met verschillende doelen. Eén daarvan is het oogsten van hout. Het haardhout moet zelf worden afgehaald en opgeladen. Het hout moet nog wel gedroogd worden want het komt 'vers' uit het bos en is vol vocht. Het hout ligt op stapels langs de Maldensebaan (entree Groesbeekse Bos bij kruising Nijmeegsebaan-Maldensebaan - ter hoogte van sportpark Germania en motorcrossbaan). Al het hout van Staatsbosbeheer is FSC-gecertificeerd. De stammen hebben een lengte van 2 meter en een diameter van 15 tot 25 cm. Er gaan ongeveer 22 stammen in een kuub. De prijs bedraagt 2,50 euro per stam en u kunt maximaal 3 kuub afnemen (zolang de voorraad strekt!). U kunt na het laden uitsluitend ter plaatse contant afrekenen bij medewerkers van Staatsbosbeheer. Reserveren niet mogelijk. Zelf zagen van het hout op de locatie is niet toegestaan.

staatsbosbeheer.nl/activiteiten/rijk-van-nijmegen/haardhoutdag-groesbeekse-bos

Het overgrote deel van het hout dat Staatsbosbeheer oogst uit de Nederlandse bossen wordt industrieel verwerkt. Bijvoorbeeld tot meubels en tuinhuisjes, maar ook als biobrandstof en voor de productie van pallets voor de (inter)nationale handel. Een klein deel wordt als openhaardhout verkocht aan particulieren. Al het hout van Staatsbosbeheer is FSC-gecertificeerd.

Meer berichten
 

Meeste reacties