Foto COA
Foto COA

Vergunningshouders in gesprek met Nijmeegse werkgevers

Nijmegen - Zesenveertig bewoners van het azc Stieltjesstraat in Nijmegen gingen 8 februari in gesprek met zes werkgevers uit regio Nijmegen. Het doel van deze netwerkbijeenkomst was om vergunninghouders kennis te laten maken met de Nederlandse arbeidsmarkt.

De 46 vergunninghouders volgen een training, genaamd VOORwerk, om ze voor te bereiden op werken in Nederland. In de training komen vooral sociale en communicatieve vaardigheden aan de orde. Er wordt in kaart gebracht wat voor werk of opleiding mensen in het land van herkomst gedaan hebben en wat hun wensen in Nederland zijn. Op basis van deze wensen wordt gezocht naar geschikte werkervaringsplekken, waar vergunningshouders de kans krijgen het geleerde in de praktijk te brengen. Op deze manier wordt de afstand tot de arbeidsmarkt verkleind en de kans op een baan groter.

Tijdens de netwerkbijeenkomst gingen vertegenwoordigers van Asito, Trigion, Snowcompany, Wereldkoks, een bouwbedrijf en een werkbedrijf uit Nijmegen met de vergunninghouders in gesprek. De vragen van vergunninghouders gingen over welke opleiding nodig is, in hoeverre het spreken van Nederlands belangrijk is, en wat nodig is om een eigen onderneming te starten.

De achtergrond van de vergunninghouders is divers, variërend van kok, kapper, zeeman, schoenmaker, bouwvakker tot chirurg en beveiligingsbeambte. Het bedrijf Wereldkoks was zeer populair: een aantal bewoners van het azc vroeg al enthousiast wanneer ze kunnen starten.

Meer berichten
 

Meeste reacties