Zilveren Waalbrugspeld voor Johan Klomp

Johan Klomp (51) heeft de Zilveren Waalbrugspeld in ontvangst mogen nemen vanwege zijn verdiensten voor de Nijmeegsche Hofraad en het Hofbal.

Klomp heeft als voorzitter/president het Hofbal ontwikkeld van een relatief klein gala (300 gasten) naar een toonaangevend gala met circa 1500 personen. Vele Inwoners uit Nijmegen genieten inmiddels al jaren van dit grootste evenement. Verbinding tussen de carnavalist, de ondernemer én de Nijmeegse burger zijn daarbij belangrijk. Door de actieve participatie van ondernemers worden meeropbrengsten die dit oplevert aangewend om het Knotsenburgse carnaval van extra impulsen te voorzien, zoals de carnavalsmis en de straatversiering.

Klomp heeft als President van de Hofraad er voor gezorgd dat er inmiddels een jarenlange, constructieve samenwerking tot stand is gekomen met de SOCN. Hij heeft, als voorzitter van het Prinsenconvent en als lid van de business club OSRN, ook andere groeperingen in Nijmegen warm weten te maken voor carnavalsactiviteiten, zoals de business partners van N.E.C.
De werkzaamheden van Klomp zijn veelvuldig: andere fondsenwerving, organisatie van het gala, sponsordiner, communicatie, het regelen van de kleding. Maar ook actieve deelname aan het programma door teksten schrijven, zorgen voor muziek voor de artistieke invulling van de avond.
Het Hofbal is daarmee een evenement waar vele Nijmegenaren het hele jaar naar uitzien en het brengt hen ook samen.
Bij de OSRN was hij verantwoordelijk voor het ontwikkelen, implementeren en uitvoeren van het beleid van de business club in nauwe samenwerking met de betaald voetbal organisatie N.E.C. Het dalende ledenaantal is inmiddels mede door de inspanningen van Klomp omgebogen in een stijgend aantal leden.
 

Meer berichten
 

Meeste reacties