Herdenking V1-bominslag

Nijmegen - Het is zondag 18 februari 73 jaar geleden dat op de hoek Biezenstraat - Waterstraat in Nijmegen (bij kloostergemeenschap De Bron van de Zusters Clarissen) een Duitse V1 bom insloeg. Hierbij kwamen vier burgers om het leven en vele anderen raakten gewond in de 26 weggevaagde of zwaar beschadigde woningen. Daarbij wordt zondag stilgestaan middels een stille herdenking.

Nijmegen - Acht jaar geleden werd door de nabestaanden onder grote publieke belangstelling een plaquette onthuld ter herinnering aan de slachtoffers. Er vindt zondag een stille herdenking van de slachtoffers plaats, waarbij er voor eenieder gelegenheid is om hierbij op eigen wijze stil te staan. Er worden bloemen en/of kransen gelegd bij de plaquette aan de Biezenstraat in de tuin van kloostergemeenschap De Bron van de Zusters Clarissen. De herdenking begint zondag om 11.15 uur aan de zijde van de Biezenstraat.

Leerlingen van groep 8 en begeleiding van Brede School Aquamarijn staan maandagochtend 19 februari om 09.30 uur stil staan bij de slachtoffers van de V1 bominslag.

Afgelopen jaar is er op initiatief van wijkvereniging Ons Waterkwartier een comité gevormd die in de nabije toekomst deze herdenkingen gaat organiseren. Daarbij zijn wijkvereniging Ons Waterkwartier, brede school Aquamarijn, Zr. Clarissen van kloostergemeenschap De Bron, fractie Gewoon Nijmegen en de familie Ruijters betrokken.

Meer berichten
 

Meeste reacties