Gezamenlijke werkplek zorg- en welzijnsorgansaties

Nijmegen - De gemeente Nijmegen heeft een ruimte in Wijkatelier Lindenholt vrijgesteld om zorg- en welzijnsorganisaties de gelegenheid te geven meer wijkgericht en integraal samen te werken. Organisaties RIBW, Unik, Driestroom, 's Heeren Loo, Pluryn en Entrea gaan gebruik maken van deze flexwerkplek. In het pand zijn ook onder meer Swon het Seniorennetwerk, het Sociaal Wijkteam, Stip, Tandem, Pactum en een inloop aanwezig. Het eerste gezamenlijke project: samen de ruimte schilderen (foto) was een succes.

Op 1 maart is de ruimte geschilderd. Vanuit elke organisatie is hiervoor 100 euro ingelegd. Vanuit 's Heeren Loo en de RIBW zijn meubels toegezegd. Yvonne Kersten (zorgcoördinator RIBW): "Het doel is om er een plek van te maken waar we elkaar kunnen treffen zodat we de zorg in de wijk met nog meer samenhang kunnen organiseren. Daarbij is het belangrijk om elkaar te kennen en elkaar snel te kunnen vinden. Dit kan nu we samen in een gebouw huizen."

Het samen opknappen van de ruimte was meteen een goede vuurdoop. "We hebben dit gedaan met medewerkers van de verschillende zorgpartijen, cliënten en een Stipmedewerker. De hapjes werden gemaakt door wijkbewoners en de koffie en thee werd verzorgd door medewerkers van het Wijkatelier. Geïnteresseerden liepen regelmatig binnen om een praatje te maken. Een goed begin van een waardevolle samenwerking tussen wijkbewoners, welzijns- en zorgorganisaties in Lindenholt", aldus Yvonne.

Meer berichten