Foto: Mathijs Hanenkamp

Jubileum Breakfastclub

Nijmegen - Business Breakfastclub Ronald McDonald Huis Nijmegen heeft deze week haar eerste jubileum gevierd. De netwerk-ontbijtclub vierde het vijfjarig bestaan met een uitgebreid, feestelijk en drukbezocht ontbijt in de sky lounge op de 20e verdieping van het Erasmusgebouw van de Nijmeegse Radboud Universiteit.

Jochem van Gelder, ambassadeur van Ronald McDonald Huis Nijmegen, presenteerde het programma dat terugblikte op 5 jaar Business Breakfastclub met humor en soms een serieuze noot. De 14-jarige Julia Westdijk, die als baby in het ziekenhuis verbleef en waarvan de ouders in die periode in het Huis logeerden, had speciaal voor de gelegenheid een indrukwekkend filmpje gemaakt. En dat liet de vele aanwezige leden niet onberoerd.

Ontbijten met een missie

Business Breakfastclub Ronald McDonald Huis Nijmegen is in 5 jaar uitgegroeid tot een actieve groep van zo’n 120 ondernemers. Maandelijks wordt een netwerkontbijt georganiseerd voor de leden die jaarlijks een bijdrage van € 250,- betalen. Hiervoor ontbijten zij 10 maal per jaar met andere ondernemers uit de regio; een ideale mogelijkheid tot het leggen van zakelijke contacten. Het ontbijt wordt steeds verzorgd én gesponsord door een van de leden. Hierdoor komt de jaarlijkse bijdrage geheel ten goede aan Ronald McDonald Huis Nijmegen. Het totaalbedrag van de afgelopen vijf jaar staat garant voor 2.588 overnachtingen in het Ronald McDonald huis Nijmegen. Niet voor niets beschrijft de club hun activiteit dan ook als ‘ontbijten met een missie’.

Ronald McDonald Huis Nijmegen

Ronald McDonald Huis Nijmegen biedt ouders een logeerplek dicht bij hun kind in het ziekenhuis. Ook broertjes en zusjes zijn welkom in een Ronald McDonald Huis. Naast een eigen kamer kan het gezin gebruik maken van een gemeenschappelijke woonkamer en keuken. Net als thuis zorgen ouders voor het eigen gezin. Maar het Ronald McDonald Huis is veel meer dan een dak boven het hoofd. Ouders in het Huis ondervinden vaak veel steun aan elkaar. Een grote groep vrijwilligers zorgt voor het reilen en zeilen van het Huis. Zij ontvangen de ouders, bieden een luisterend oor en zorgen ervoor dat het Huis schoon en gezellig is. De vrijwilligers zijn zeven dagen per week, 365 dagen per jaar aanwezig.

Meer berichten