Nieuwscafé over zorg, stadsnatuur en historie

Nijmegen - Het Nijmeegse zorg- en ouderenbeleid, de wilde Nijmeegse stadsnatuur en het cultuurhistorisch profiel van de Waalstad. Dat zijn de thema's van het Nijmeegs Nieuwscafé van De Gelderlander vrijdagmiddag 16 maart in de Villa aan de Oranjesingel. Aanvang 17.00 uur.

Wethouder Bert Frings beheerde de afgelopen jaren de grootste portefeuille in het stadsbestuur, 185 miljoen had hij jaarlijks te verdelen. Hij heeft de ouderenhulp en jeugdzorg lokaal mogen invullen en moest enorme landelijke kortingen op de zorgbudgetten opvangen. Redacteur Rob Jaspers wil weten hoe hij terugkijkt op zijn acties. Is de ommezwaai van landelijk naar lokaal beheer geslaagd? Is de huishoudelijke hulp, de dagbesteding en jeugdzorg op orde? Komen de skaeve huse voor daklozen er echt aan? Blijft de kwaliteit van de thuiszorg overeind?

Boswachter Thijmen van Heerde loopt dagelijks door de Ooijpolder. Maar ook in de stad is de natuur te ervaren, weet hij als geen ander. De film 'De Wilde Stad' laat zien dat de stedelijke natuur voor avontuurlijke ontmoetingen tussen dieren en mensen kan zorgen. Van Heerde legt uit hoe dichtbij de natuur is gekomen.

Piet Timmermans is benieuwd hoeveel aandacht het nieuwe stadsbestuur straks heeft voor het cultuurhistorisch erfgoed in Nijmegen. Hij hoopt vooral dat er meer aandacht komt voor het Romeins verleden van de stad. Hij wil ook meer visualisaties van dat Nijmeegse verleden in het straatbeeld.

Vincent Cantrijn spreekt zoals altijd een column uit.

Het Nieuwscafé, een initiatief van De Gelderlander en het ROC Nijmegen, is van 17.00 tot18.15 uur, vrije inloop in de Villa vanaf 16.30 uur

Meer berichten