Ontmoeting met bewoners van de Aubadeflat.
Ontmoeting met bewoners van de Aubadeflat. (Foto: Nico van Dam )

'Oog voor Elkaar'

Nijmegen - Netwerk Jouw Nijmegen deed zaterdag 10 maart meeaan NL-doet de landelijke vrijwilligeractie van het Oranjefonds. Vrijwilligers zetten zich in voor bewoners van de Aubadeflat in Neerbosch-Oost.

Netwerk Jouw Nijmegen is het jongerenvrijwilligersnetwerk dat hulpbehoevenden en bewoners van de stad met weinig netwerk ondersteunt. "Zo bouwen zij mee aan een stad waarin iedereen mee kan doen en geven ze de huidige generatie jongeren mee hoe belangrijk en leuk het is om je voor een ander in te zetten. NL-doet is voor het netwerk de uitgelezen kans om nieuwe vrijwilligers te betrekken bij het werk dat zij doen."

Het is niet de eerste keer dat Netwerk Jouw Nijmegen zich inzet voor bewoners van een flat. Onder de noemer 'Oog voor Elkaar' staan de jongeren al voor de derde keer klaar voor hun mede stadbewoners. Er wordt geholpen bij kleine klussen in huis, maar voornamelijk staat de ontmoeting centraal. Het is voor de jongeren een kans om op een laagdrempelige wijze kennis te maken vrijwilligerswerk op een manier die bij hun past.

Meer berichten