Internationale Vrouwendag in Malden

Malden - Op woensdag 8 maart organiseerde PvdA Heumen in Café de Muse in Malden een viering van internationale vrouwendag. Centraal stonden de carrièrekansen van vrouwen.
Te gast waren burgemeester Agnes Schaap van Renkum en tweede kandidaat van de PvdA-lijst in Nijmegen, Charlotte Brand. Laatstgenoemde verving Ina Hol, directeur van het werkbedrijf, die griep had.

Met een geanimeerd gezelschap werd in een gesprek gesproken over kansen, barrières en ontwikkelingen die vrouwen ervaren bij hun carrière. De aanwezigen namen actief deel aam de discussie. Actueel thema was het verschil in beloning tussen mannen en vrouwen. Geconstateerd werd dat in het openbaar bestuur die volledig transparant en gelijk is. Maar dat vrouwen ook nog steeds ondervertegenwoordigd zijn in dat internationaal bestuur.

Conclusie was dat er nog een weg te gaan is en er nog altijd een belangrijk verschil is in kansen voor mannen en vrouwen. Maar ook dat er de afgelopen decennia veel verbeterd is. De Heumense politiek is nu echt nog een mannenbolwerk met slechts een vrouwelijke lijsttrekker. Dat was ook de gastvrouw van vanavond: Ans Stunnenberg (PvdA). "PvdA Heumen kijkt terug op een geslaagde avond en is voornemens de komende jaren vaker dergelijke bijeenkomsten te organiseren. Er is werk aan de winkel!"

Meer berichten