Schillenboer aan de slag

Nijmegen - In de Nijmeegse wijk Neerbosch Oost is vorige week een schillenboer gestart. De schillenboer haalt in die wijk het gft-afval op bij de huisdeur van 160 woningen van twee flats.

De inzet van de schillenboer is een proef en wordt na een jaar geëvalueerd. De gemeente Nijmegen hoopt dat bewoners hun gft-afval beter gaan scheiden.

"Afval scheiden gaat al heel goed in Nijmegen, ook het scheiden van gft-afval. Maar het kan altijd beter. Vooral in de hoogbouw blijken bewoners minder gft-afval te scheiden. Bewoners krijgen een gft-emmer voor bij de voordeur en een gft-bakje voor op het aanrecht. De schillenboer leegt de gft-emmer twee keer per week bij de voordeur. Door te investeren in gemak, kunnen inwoners van hoogbouw nu ook meedoen. Beter scheiden, betekent minder restafval en dus minder groene restafvalzakken", verwacht wethouder Renske Helmer-Englebert.

De schillenboer heeft naast het ophalen van gft-afval ook de functie van afvalcoach. Afvalcoaches gaan in gesprek met bewoners met vragen over afvalscheiding, aanbiedregels of het gebruik van de (ondergrondse) containers.

Daarnaast geven zij advies en voorlichting over afval(verwerking).

Meer berichten