Paul Eigenhuijsen, lijsttrekker van lijst 10: Voor Nijmegen.NU
Paul Eigenhuijsen, lijsttrekker van lijst 10: Voor Nijmegen.NU
Gemeenteraadsverkiezingen 2018

Voor Nijmegen.NU De wijsheid ligt op straat!

Bent u het ook zat dat de gemeentepolitiek vaak over van alles gaat, behalve over wat goed is voor Nijmegen? Voor Nijmegen.NU is ontstaan doordat een groep Nijmegenaren zag dat landelijke standpunten te vaak bepalend waren voor het stemgedrag van lokale partijen. Zo is het meer dan eens voorgekomen dat een lokale fractie eigenlijk vóór een bepaald initiatief was, maar toch tegen stemde omdat ze niet mochten afwijken van de landelijke partijlijn. Wij vinden dit onbegrijpelijk. De kandidaten van Voor Nijmegen.NU hebben een heel diverse politieke afkomst (van links tot rechts), maar ze hebben elkaar gevonden in een gedeelde liefde voor de mooiste stad van Nederland: Nijmegen.
Wij willen aandacht voor alle wijken, dus niet alleen Nijmegen-Noord, maar ook voor Nijmegen-Dukenburg en Lindenholt en andere stadsdelen die op dit moment weinig aandacht vanuit het Stadhuis krijgen.
Lokale politiek moet écht lokaal zijn. Dat betekent vooral heel veel luisteren. En dat gaat verder dan een voorlichtingsavondje in een wijkcentrum waar je als burger even mag klagen in de hoop dat iemand er misschien iets mee doet. We hebben niet de illusie dat we de wijsheid in pacht hebben en daarom gaan we de straat op en zijn we makkelijk benaderbaar. De wijsheid ligt op straat! Wie weet beter wat er speelt in een wijk dan de bewoners? Op die manier hebben we ook ons programma opgesteld. Daarin staan voorstellen om inspraak te versterken, zoals het stedelijk referendum (elke 3e woensdag in maart en september is Nijmeegse Referendum-dag) maar ook concrete punten:
We stoppen met schoolwijzer: Het is aan de ouders om te kiezen welke school voor hun kind het beste is.
Een bieb op elke basisschool: Lezen is belangrijk voor de taalontwikkeling. Daarom willen we een bieb op elke school, betaald door de gemeente.
De Waalkade als Groene Oase: Een paar jaar geleden is een Referendum gehouden. De Groene Oase was de favoriete optie onder Nijmegenaren. Wij volgen die voorkeur.
Werk, werk en nog eens werk: Wij willen dat werkgevers makkelijker op zoek kunnen gaan naar werkzoekenden. Gemeentelijk werk gaat bij voorkeur naar Nijmeegse bedrijven.
Zonnepanelen op huurhuizen: We gaan op zoek naar manieren om, samen met woningcorporaties, ook huurders de kans te geven hun woning te verduurzamen.
Grote bus uit de Burchtstraat: Er rijden elk etmaal honderden bussen door de Burchtstraat, maar er zijn slechts 700 passagiers per dag. Dat is te gek voor woorden. De grote bus hoort niet in de Burchtstraat.

www.voornijmegen.nu

Meer berichten