Singular-Art: nieuwe kunstgalerie in Nijmegen

Nijmegen - Eind april opent een nieuwe galerie voor hedendaagse kunst haar deuren in Nijmegen. Pal naast museum de Bastei en het Velorama. Onder de naam Singular-Art richt kunsthistoricus Emiel van der Pol zich op de presentatie en verkoop van hoogwaardige kunstwerken van de hand van professionele kunstenaars. Na tien jaar gewerkt te hebben als managing director van de galerie TORCH in Amsterdam, begint hij nu voor zichzelf in zijn geboortestad.

Er is voortdurend een wisselende selectie werken te zien. Van schilderijen en fotografie tot performances en multimedia-installaties; de galerie gaat ruimte bieden voor kunst in al haar verschijningsvormen. Geselecteerde kunstenaars worden door Singular-Art vertegenwoordigd en hun werk wordt ook op kunstbeurzen en andere manifestaties gepresenteerd en verkocht. "Het streven is om te werken op hoog niveau en met een zekere exclusiviteit, maar wel in stijl en sfeer aansluitend op Nijmegen en het Duitse grensgebied."

Het streven van Singular-Art is om Nijmegen meer te betrekken bij de nationale en internationale kunstscène. "In heel Gelderland zijn bijzonder weinig galeries gevestigd, terwijl de regio juist wel een zeer levendig cultureel klimaat kent. Door samenwerkingen tussen partijen als Het Valkhof, de Paraplufabriek en Extrapool wordt er nu met veel nieuwe energie gewerkt aan een beter klimaat voor hedendaagse beeldende kunst in de regio. Hopelijk kan deze galerie daar een aanvulling op zijn", aldus Van der Pol.

Singular-Art
Waalkade 72 Nijmegen
www.singular-art.com

Opening op zondag 29 april van 12.00 - 19.00 uur

info@singular-art.com / +31 620801765
Instagram & Facebook:/SingularArtGallery/ @singularartgallery
Open op donderdag t/m zondag van 10.00 - 18.00 uur en op afspraak.

Meer berichten