Weervrouw gaat 'tweedehands'

Nijmegen - Weervrouw Margot Ribberink experimenteert wel vaker met haar kleding op TV. Ze laat graag zien hoe leuk duurzame kleding is: van ecologische tot eerlijk verhandelde kleding. En nu heeft ze zich zelfs in tweedehands kleding laten hullen. Ze doet dit in het kader van de Green Capital Challenges en Nijmegen Groene Hoofdstad van Europa. Komend half jaar zien we haar in de mooiste creaties verschijnen bij de tv-stations waar ze het weer presenteert. Margot Ribberink stelde zelf voor op TV een statement te maken met haar kleding: "Ik wil dat mensen zien dat ook tweedehands kleding mooi en trendy kan zijn." Ze steunt hiermee de Green Capital Challenge Eerlijke Handel.

"Als je duurzamer kleding wilt dragen, kun je het best langer met je kledingstukken doen of het tweedehands kopen. Zo hoeft duurzaamheid helemaal niet duur te zijn", vertelt Caroline de Greeff, aanjager van de Challenge. "Het leuke is dat ik in dezelfde periode werd benaderd door Monique in den Bosch van Studio by Mo" vertelt Caroline. "Monique is Slow Fashion Kledingstyliste en heeft als motto 'Haal meer uit je kast'. Ze helpt mensen langer met hun kleding te doen, door te adviseren hoe je nieuwe combinaties kunt maken met de kleding uit je kast. We hebben Monique gevraagd te helpen bij het uitzoeken van de tweedehands collectie voor Margot."

Monique heeft met de Nijmeegse tweedehandswinkel Second Hand Rose een partij gebruikte kleding geselecteerd voor Margot. Samen hebben ze tijdens een pas-sessie de mooiste exemplaren en creaties uitgekozen. Sommige stukken zijn op maat aangepast. De weervrouw heeft nu voor een halfjaar een eigentijdse en afwisselende set kleding, die iedereen op TV en internet kan bewonderen.

Wil je inspiratie opdoen voor duurzame en eerlijke kleding? Doe dan mee met de Challenge Eerlijke Handel en #dare2befair.

www.greencapital2018.nl en www.greencapitalchallenges.nl

Meer berichten