Een aantal van de leerlingen, plus drijvende kracht achter het geheel en zelf ook deelnemer Quirijn van den Berk, die 30 mei kaal gaan voor kanker. (Foto: Maaike van Helmond)
Een aantal van de leerlingen, plus drijvende kracht achter het geheel en zelf ook deelnemer Quirijn van den Berk, die 30 mei kaal gaan voor kanker. (Foto: Maaike van Helmond) (Foto: Maaike van Helmond)

'Kaal voor Kanker'

Nijmegen - "Bij maar liefst 119 leerlingen, oud-leerlingen en medewerkers gaat 30 mei het haar eraf om geld in te zamelen voor KiKa", steekt Quirijn van den Berk van wal. Als coördinator onderbouw en leraar biologie op het Nijmeegse Mondial College is hij de drijvende kracht achter de 'Kaal voor Kanker manifestatie' die inmiddels alweer voor de derde keer wordt georganiseerd op zijn school. "Samen maken we een indrukwekkende vuist tegen de ziekte kanker!"

Quirijn is met recht trots op iedereen die meedoet. Twee van hen zijn klasgenootjes Marit Rog (15) en Sarah Suykerbuyk (15) uit 3VWO, de enige twee deelnemende meiden die ook echt helemaal kaal gaan. Marit: "We hadden het er tijdens een biologieles over dat het ons wel een bijzondere ervaring leek. Maar daar moest dan geen lullig bedrag tegenover staan." Zevenhonderd euro was het doel dat ze zichzelf stelden. Bij minimaal dat bedrag zouden ze de dappere keuze maken voor de tondeuse en niet 'alleen' een stuk van hun haar doneren voor Stichting Haarwens zoals de rest van de meisjes doet. Sarah: "Dat bedrag hebben we nu al ruimschoots gehaald, dus we gaan helemaal kaal. Spannend! Maar we hopen nog veel meer geld in te zamelen nu we zo lekker bezig zijn."

Het totaalbedrag dat dit jaar wordt nagestreefd om in te zamelen met de 'Kaal voor Kanker actie' ligt op 25.000 euro. Quirijn: "We leggen de lat telkens hoger, maar er doen ook steeds meer mensen aan de actie mee. Geweldig, het is een soort olievlek aan het worden." Ook Guus van Cuijk (12) en Thijs van den Heuvel (13) uit 1VWO doen er alles aan om dit bedrag zo hoog mogelijk te krijgen. Thijs: "Mij leek het ook wel een leuke ervaring en dan ook nog eens voor een heel goed doel. Een van onze klasgenootjes is net behandeld voor kanker dus dan komt het allemaal wel heel dichtbij. Fijn dat we zo iets voor heel veel mensen kunnen betekenen." Guus: "Iedereen zamelt geld in op zijn eigen manier, heel leuk om te zien. Zo heb ik bijvoorbeeld een spaarpot op de toonbank van de slagerij van vrienden van ons geplaatst. Ik ben heel benieuwd wat daar nog uitkomt. Of ik het spannend vind dat ik straks kaal ben? Een beetje, maar voor die meisjes is het veel spannender denk ik."

"Het is hartverwarmend om te zien hoe iedereen hier op school, en zelfs buitenstaanders, zijn steentje bijdraagt", gaat Quirijn verder. "We gaan er 30 mei weer een enorme happening van maken met livemuziek, een beautycorner en nog veel meer." Tot die tijd staat zo veel mogelijk geld inzamelen natuurlijk op nummer één voor alle deelnemers. Wil je ook je steentje bijdragen aan deze actie, kijk dan op facebook.com/kaalvoorkanker en doneer.

Meer berichten