Foto: nvt

'Ketters, geloof in Nimmegen'

Nijmegen - De MusicalMakers geven zaterdag 21 april om 14.00 uur in het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis (Mariënburgkapel) het startsein voor 'Ketters, geloof in Nimmegen'. Het project dat uit de gelijknamige musical en een stadswandeling bestaat, staat stil bij de geloofsstrijd tussen katholiek en protestant in Nijmegen tijdens de Tachtigjarige Oorlog.

Tijdens het startsein interviewt geschiedkundige en voormalig raadslid Pepijn Oomen auteur en componist van de musical Marieke Cranen over 16e eeuws Nijmegen en de grimmige geloofsstrijd. Om 14.45 uur gaat de eerste stadswandeling van start die Gilde Nijmegen over dit thema voor de MusicalMakers heeft ontwikkeld. Voor de opening en de stadswandeling kan men zich aanmelden via pr@musicalmakers.nl. De kosten voor de stadswandeling zijn 4,00 euro (beperkt het aantal plaatsen).

De musical 'Ketters, geloof in Nimmegen' wordt uitgevoerd door de bijna 30 leden van de MusicalMakers aangevuld met zes Nijmeegse meisjes van 8 tot 11 jaar oud. De musical begint in 1585 wanneer burgemeester Vlemminck de stadspoorten opent en het katholieke Spaanse leger het op dat moment protestantse Nijmegen bezet. Katholieken en protestanten komen lijnrecht tegenover elkaar te staan. In de grimmige geloofsstrijd bloeit een verboden liefde op. De musical wordt in de periode woensdag 23 tot en met zaterdag 26 mei in totaal vijf keer uitgevoerd in de theaterzaal van LUX Nijmegen. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.musicalmakers.nl.

Meer berichten