Scholieren strijden om finaleplek Olympic Moves

Nijmegen - Acht op de tien Nederlandse kinderen op de basisschool doet aan sport, maar eenmaal op het voorgezet onderwijs stopt een aanzienlijk deel met sporten. Het doel van Olympic Moves is om scholieren tussen de 12 en 19 jaar kennis te laten maken met verschillende vormen van sport en hen het plezier van samen sporten laten beleven. In Nijmegen heeft één van de 11 grote regionale finales van Olympic Moves plaats. Op woensdag 18 april gaan 40 middelbare scholen uit Nijmegen en regio de uitdaging met elkaar aan in 4 verschillende sporten, namelijk zaalvoetbal, volleybal, floorball en veldloop.

De organisatie is in handen van studenten Sport, Gezondheid & Management en Lichamelijke Opvoeding van de Hogeschool Arnhem Nijmegen. De winnende teams mogen op 8 juni 2018 naar de landelijke finale 'Olympic Moves The School Final' die dit jaar voor het eerst op Papendal plaatsvindt.

Dit jaar is alweer de 16e editie van Olympic Moves en er doen inmiddels ruim 300 middelbare scholen aan mee met in totaal zo'n 2000 scholieren. Olympic Moves, een initiatief van de KVLO, NOC*NSF en Coca-Cola Nederland, is sinds 2003 uitgegroeid tot de grootste schoolsportcompetitie van Nederland.

Er wordt woensdag 18 april gesport in het Gymnasion aan de Heyendaalseweg in Nijmegen (floorball en volleybal)' Sportpark Brakkenstein (veldloop), Olympic Hal Wijchen (zaalvoetbal) en Sporthal de Triangel in Nijmegen (floorball).

www.olympicmoves.nl


 

Meer berichten