Foto Mike Wiering.
Foto Mike Wiering.

Concert Nieuw Nijmeegs Kamerorkest

Nijmegen - Het Nieuw Nijmeegs Kamerorkest brengt maandag 21 mei in de Kube (Honigcomplex) in Nijmegen een programma dat staat in het teken van verhalende en sfeeroproepende muziek: 'Siegfried Idyll' van Wagner, 'Petite Suite' van Debussy, 'Tombeau de Couperin' en 'Ma Mère l'Oye' van Ravel. Aanvang 15.00 uur.

Wagner schreef zijn 'Siegfried Idyll' als symfonische verjaardagswens voor zijn vrouw met daarin zijn herinnering aan de dag dat hun zoon 'Siegfried' geboren werd. Ravel zet in 'Tombeau de Couperin' de aangename herinneringen die hij had aan zijn in de Eerste Wereldoorlog gesneuvelde vrienden om in muziek. En in 'Ma Mere l'Oye '(Sprookjes van Moeder de Gans) komen onder andere Klein Duimpje en Belle en het Beest voorbij.

Debussy's 'Petite Suite' is oorspronkelijk voor piano (tweehandig) en werd later georkestreerd door Henri Büsser. Hoewel achter dit stuk niet zo'n duidelijk verhaal zit als de andere stukken van het programma, was Debussy meester in het oproepen van sfeer. In zijn latere werken wordt hij als impressionist gezien, hoewel hij zichzelf niet graag in dit hokje plaatste. Door de bijzondere samenklanken en het gebruik van ongebruikelijke instrumentcombinaties heeft hij een grote verandering teweeggebracht op muziekgebied.

Voor meer info en kaarten: www.nieuwnijmeegskamerorkest.nl.

Meer berichten