(Foto Dennis Vloedmans)
(Foto Dennis Vloedmans)

Het Lindenberg Festival

Nijmegen - De Lindenberg in Nijmegen staat van zondag 3 tot en met zondag 10 juni in het teken van cursisten en hun optredens tijdens de eerste editie van het Lindenberg Festival. Tijdens het festival zijn uitvoeringen te zien van cursisten in muziek, dans, theater, schrijven en beeldend. Daarnaast is er de hele week van alles te zien en te doen in en om het gebouw. Een groot deel van het programma is gratis toegankelijk.

Bij de Lindenberg wordt in principe iedere cursus afgesloten met een cursuspresentatie in één van de eigen theaterzalen. Dat kan een voorstelling zijn, een bandoptreden of een expositie. Dit seizoen is besloten om zoveel mogelijk presentaties te bundelen in één grote festivalweek. Naast de einduitvoeringen van cursussen zijn er optredens van docenten, fragmenten uit de lessen van verschillende disciplines en cursisten die op eigen houtje willen laten zien wat ze kunnen.

Randprogramma

"De voorstellingen worden omlijst door een uitgebreid randprogramma. Er is op allerlei plekken in de Lindenberg van alles te zien en te doen, waardoor je van alle disciplines wat kan proeven en uitproberen. Daarnaast zijn er masterclasses te volgen en een hoop activiteiten voor kinderen."

Het Lindenberg Festival opent zondag 3 juni met een dag voor het hele gezin. Van 13.00 tot 17.00 uur kunnen kinderen hun lol op met circus, knutselen en schminken, zijn er workshops voor volwassenen en jongeren en is er muziek binnen en buiten het pand.

Op een aantal voorstellingen na is het Lindenberg Festival gratis en vrijblijvend toegankelijk. Meer info en programma: www.delindenberg.com.

(Foto Dennis Vloedmans)

Meer berichten