Basisschoolleerlingen naar collegetour André Kuipers

Nijmegen - Vrijdag 18 mei geeft André Kuipers een Techniekpact Collegetour bij het HAN I/O PABO in Nijmegen. Ruim 350 leerlingen van basisscholen uit de omgeving doen hieraan mee.

Astronaut André Kuipers neemt de groep 7 leerlingen van de scholen mee op een boeiende reis door de wereld van ruimtevaart, wetenschap en techniek. De collegetour past in de activiteiten in Nijmegen waar basis- en middelbare scholen, wetenschap en techniek, vraaggestuurd en onderzoekend & ontwerpend leren bij elkaar komen in een opleidings- en onderwijscontext.

In de collegetour, met Sander Koenen als moderator, leren de leerlingen over zwaartekracht, gewichtloosheid, de rol van techniek en wetenschap in de ruimtevaart. André Kuipers geeft antwoord op vragen die de leerlingen vooraf hebben ingestuurd. Aansluitend aan de collegetour gaan de leerlingen in workshops aan de slag.

Na afloop van deze dag gaan de betrokken partners met de scholen aan de slag: Hoe geef je W&T duurzaam een plek in je eigen onderwijs? Hoe maak je meer gebruik van faciliteiten als iXpace, iXperium, TechLab en Junior Technovium en haar expertise? En die van studenten?

Meer berichten