SP Nijmegen: zorgen om situatie Vérian

Nijmegen - Maandag 14 mei hebben medewerkers van thuiszorgorganisatie Vérian bericht ontvangen over de financiële situatie van hun werkgever. "In het bericht laat Vérian weten dat uitstel van betaling is aangevraagd voor het bedrijfsonderdeel Vérian Care & Clean BV. Dit leidde direct tot grote onrust onder het personeel. Medewerkers maken zich ernstig zorgen of hun salaris en vakantiegeld komende week wel worden uitbetaald en of hun cliënten wel de zorg blijven ontvangen waar ze recht op hebben", aldus SP Nijmegen.

De fractie van de SP Nijmegen deelt deze zorgen en heeft daarom vragen gesteld aan het stadsbestuur. Woordvoerder Petra Molenaar: "Onze fractie vindt het van groot belang dat cliënten de zorg krijgen die nodig is en thuiszorgmedewerkers hun belangrijke werk kunnen doen onder fatsoenlijke arbeidsvoorwaarden. Daarom vragen wij het college of onze zorgen omtrent de situatie bij Vérian gedeeld worden. Daarbij vragen we het college ook op zeer korte termijn in gesprek te gaan met Vérian om te zoeken naar oplossingen voor zowel medewerkers als cliënten en de continuïteit van de zorg te garanderen."

De SP voerde eerder dit jaar samen met medewerkers van Vérian actie toen de organisatie eenzijdig het aantal uren zorg per cliënt terugbracht en daarmee afweek van eerder gemaakte afspraken.

Meer berichten