Gemeentelijke onderscheiding voor William Frank

Berg en Dal/Beek - William Frank uit Beek heeft woensdag 16 mei uit handen van burgemeester Slinkman van de gemeente Berg en Dal een gemeentelijke onderscheiding ontvangen. Frank is onderscheiden met de erepenning van de gemeente Berg en Dal.

Hij krijgt de onderscheiding vanwege zijn werkzaamheden als beheerder van 't Dierenweitje aan de Gruttostraat in Beek. Als beheerder is hij dagelijks meerdere uren in de weer in en rondom 't Dierenweitje: hij verzorgt de dieren en onderhoudt de dierenverblijven en het weitje. Daarnaast vrolijkt hij tijdens de kerstmiddagen met zijn dieren verpleeghuis Kalorama op. En als (oudere) buurtbewoners hun tuintje niet meer goed kunnen onderhouden, dan is hij graag bereid om de helpende hand toe te steken.

Iedereen kan iemand voordragen voor een gemeentelijke onderscheiding. De randvoorwaarden voor de aanvraag en de aanvraagprocedure staan op de website van de gemeente, www.bergendal.nl > aanvraag gemeentelijke onderscheiding. De gemeente Berg en Dal heeft drie soorten gemeentelijke onderscheidingen: het ereburgerschap, de erepenning en het jongerenlintje.

Meer berichten