Bierproeverij: wilde bieren en Nederlandse kazen

Nijmegen - Nevel Artisan Ales uit Nijmegen houdt maandag 28 mei een bierproeverij met wilde bieren en Nederlandse kazen. Vincent Gerritsen: "Wij organiseren deze proeverij om te laten zien hoe mooi bier en kaas elkaar kunnen aanvullen. Wilde bieren hebben spannende, complexe smaken die perfect samengaan met de ambachtelijke, rauwmelkse kazen die we serveren. De kazen zijn van Nederlandse bodem, want je hoeft niet ver te gaan om iets bijzonders te vinden!" De bieren komen uit de brouwerij van Nevel zelf. De proeverij bestaat uit vier verschillende bieren en kazen. Reserveren kan via joyce@nevel.org. De kosten zijn 15,00 euro per persoon; het maximum aantal deelnemers is 20.

Open dag

Zaterdag 2 juni is iedereen welkom in de brouwerij tijdens de Open Brouwerijdagen. Er is een doorlopende rondleiding met tekst en uitleg, er worden proefglaasjes bier geschonken en de brouwerijwinkel is geopend. De deuren zijn die dag geopend van 12.00 tot 17.00 uur.

Nevel is een ambachtelijke Nijmeegse brouwerij op het Honigcomplex aan de Waalbandijk in Nijmegen die zich bezighoudt met oude bierstijlen en traditionele technieken. Ze brouwen met gemengde en wilde gisten en werken uitsluitend met biologische en zelfgeplukte ingrediënten. De brouwerij biedt onderdak aan 150 eikenhouten vaten, waarop de helft van de bieren wordt gerijpt.

Meer berichten