Alexander Vandevelde nieuwe directeur Stichting Zevenheuvelenloop

Nijmegen - Alexander Vandevelde wordt de nieuwe directeur van Stichting Zevenheuvelenloop. De getogen Nijmegenaar start 15 augustus bij de Nijmeegse organisatie van de NN Zevenheuvelenloop, Marikenloop en Stevensloop. Vandevelde is momenteel werkzaam als directeur a.i. bij GITP Organisatieontwikkeling en Training. Hij volgt Ronald Veerbeek op.

Vandevelde (1973) studeerde bedrijfskunde aan de Radboud Universiteit. Hij is voorzitter van de Nijmeegse triathlonvereniging Cerberus. Vandevelde: "Als fanatiek sporter is het fantastisch om in een organisatie te werken die zich voor honderd procent richt op de loopsport. Ik kijk ernaar uit om mijn ervaring in te mogen zetten om het succes van de Stichting Zevenheuvelenloop voort te zetten en ga graag de uitdaging aan om te zoeken naar vernieuwing."

Bij Stichting Zevenheuvelenloop wordt Vandevelde verantwoordelijk voor de continuïteit en vernieuwing van een van de grootste hardloopevenementen van Nederland, de NN Zevenheuvelenloop, de grootste ladiesrun van het land, de Marikenloop en de Stevensloop. De Stichting Zevenheuvelenloop heeft als doelstelling de loopsport te promoten. De evenementen worden op een duurzame wijze georganiseerd. In 2017 draaide de NN Zevenheuvelenloop volledig op groene stroom. In 2018 sluit de Stichting Zevenheuvelenloop zich aan bij operatie Steenbreek van het Centrum voor natuur- en cultuurhistorie De Bastei. Aan de Postweg, pal naast het parcours van de NN Zevenheuvelenloop, wordt een fruitboomgaard aangelegd.

Meer berichten