Logo brugnijmegen.nl


De aap die Adrian (17) al zijn hele leven heeft, moet een rode draad gaan vormen in de debuutvoorstelling van deze jonge theatermaker. (Foto: Maaike van Helmond)
De aap die Adrian (17) al zijn hele leven heeft, moet een rode draad gaan vormen in de debuutvoorstelling van deze jonge theatermaker. (Foto: Maaike van Helmond) (Foto: )

Voor het eerst solo op de planken

Nijmegen - "De kans om aanwezig te zijn bij het debuut van wie weet wel een toekomstige beroemdheid", dat is volgens de zeventienjarige Adrian Ammerlaan al een zeer goede reden om naar zijn eerste eigen theatervoorstelling te komen. "En natuurlijk doe ik er ook alles aan om er voor het publiek een leuke en vermakelijke avond van te maken."

"Een programma gevuld met liederen à la kleinkunst, sketches, gedichten en verhalen", zo omschrijft Adrian zijn theaterdebuut - Er Tussen In - dat 23 juni in Voorzieningenhart De Klif plaats gaat vinden. "Een cabaretachtige voorstelling waarin ik probeer om alles met humor te brengen. En als dat niet lukt, noem het dan maar gewoon muziektheater", voegt hij lachend toe. "Het is en blijft een uitprobeersel om te zien of ik dit kan, maar dan wel een uitprobeersel waar ik voor de volle honderd procent voor ga."
De voorstelling vormt voor Adrian de afsluiting van zijn tussenjaar en het begin van iets nieuws. "Ik ben aangenomen op het Codarts Conservatorium in Rotterdam in de richting muziektheater. Na de zomervakantie start ik met deze opleiding om de kneepjes van het vak uit te diepen." Een nieuwe fase in zijn leven dus, maar wel eentje die mooi aansluit op wat hij tot nu toe allemaal al heeft gedaan. "Ik heb meegedaan aan musicals, een vooropleiding theater gevolgd in Utrecht, volg zangles..." En zo zijn er nog meer dingen te noemen die Adrian geschikt maken voor het muziektheatervak.

Maar voor hij naar Rotterdam vertrekt is het dus eerst nog 'Er Tussen In' waar alles om draait. "Ik moet ook nog hard werken om alles op tijd af te krijgen. Veel verhalen en sketches had ik al, maar die moet ik nu tot één kloppend geheel samen zien te voegen om er een voorstelling van ongeveer een uur van te maken." Adrian noemt het weliswaar bescheiden een uitprobeersel, maar hij pakt het wel serieus aan. "Ik wilde de voorstelling ook echt op de planken brengen. Vandaar dat ik ben gaan kijken waar ik in de buurt een zaal kon huren en De Klif bleek uiteindelijk het meest geschikt te zijn. Het zou mooi zijn als ik genoeg kaarten verkoop om de zaalhuur te compenseren. En als dat niet lukt, pech gehad, ik ben er in ieder geval al trots op dat ik het probeer."
Veel over de inhoud wil de jonge theatermaker nog niet verklappen, behalve dan dat hij naar een hoogtepunt toe gaat werken - iets met een zalm met astma - en dat de aap die hij al zijn hele leven heeft een soort rode draad in het geheel moet vormen. "De rest moeten mensen maar gewoon zelf komen zien!"

'Er Tussen In' is 23 juni om 20.30 uur te zien in De Klif, Pijlpuntstraat 1, Nijmegen. Kaarten zijn voor 8,75 euro vooraf te bestellen via adrianammerlaan@hotmail.nl.

reageer als eerste

Shopbox