Logo brugnijmegen.nl

Gemeente Berg en Dal wint zaak tegen Wob-misbruiker

Berg en Dal - De Raad van State heeft uitspraak gedaan in de hoger beroepszaak tegen een Wob-misbruiker. Het door de gemeente Berg en Dal ingestelde hoger beroep is gegrond verklaard.

Een Hagenaar die gemeentes met talloze Wob-verzoeken bestookt met de bedoeling er financieel beter van te worden, vangt nu bot in een zaak tegen Berg en Dal. Ook moet hij van de Raad van State de proceskosten van de gemeente vergoeden. Volgens de Raad van State heeft de Hagenaar aantoonbaar misbruik gemaakt van de Wob (Wet openbaarheid van bestuur) en gaat het hem niet om informatie maar om geldelijk gewin.

Burgemeester Mark Slinkman strijdt al jaren tegen Wob-misbruik, en is blij met de uitspraak van de Raad van State: "Misbruik van de wet kost onze gemeente en onze inwoners veel belastinggeld. Dat wil ik veel liever aan voorzieningen voor onze eigen inwoners uitgeven, dan het weg te moeten schenken aan Haagse snuiters die een broodwinning willen vinden tussen de mazen van de wet door. Deze uitspraak is een steun in onze rug om dit misbruik tegen te gaan."

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox