Music Meeting steunt Shelter City

Nijmegen - De deelnemers aan de Shelter City Bike Challenge van Groningen naar Maastricht worden op zaterdag 19 mei in Nijmegen ontvangen tijdens International Music Meeting Festival. De fietsers die een tocht afleggen van 7 dagen, pauzeren tijdens het Pinksterfestival in Park Brakkenstein. "Music Meeting ondersteunt het initiatief omdat het festival zich verbonden voelt met democratische waarden en een pleidooi houdt voor een wereld zonder muren."

Deelnemers aan de Challenge fietsen 780 km langs de 11 Nederlandse Shelter Cities, met als doel om 25.000 euro op te halen voor de Shelter Cities in Nederland. Samen met Dinah, de mensenrechtenverdediger die tijdelijk onderdak heeft gevonden in Nijmegen, ontvangt Music Meeting de fietsers. "Grenzen lijken steeds harder te worden en daarmee komen mensenrechten onder druk te staan", vertelt Sanne Grijsen, directeur van Music Meeting. "Wij zijn niet voor het bouwen van muren maar juist het afbreken daarvan. Het delen van tradities en culturen is van grote waarde voor een samenleving. Muziek is daarin een enorm sterk communicatiemiddel. Tijdens Music Meeting komen mensen uit minstens dertig landen samen in Park Brakkenstein. Dat kan, sterker nog: dat moet. Daarom ondersteunen wij Shelter City."

Stadstekenaar

Stadstekenaar van Nijmegen, Elske Berndes, komt live tekenen tijdens Music Meeting. Zij gaat verschillende facetten van het festival vastleggen op papier. De werken die zij tijdens het Pinksterfestival maakt, worden na afloop geveild. Met de opbrengst ondersteunt Music Meeting Shelter City.

De stadstekenaar Nijmegen is een geselecteerde kunstenaar die een jaar lang beeldend verslag doet van Nijmegen en haar inwoners. Wat valt haar op? Bekoort haar? Verleidt haar of stemt haar mistroostig? De stadstekenaar krijgt geheel de vrije hand in de artistieke verwerking van haar observaties. Elske Berndes (Leeuwarden, 1966) studeerde Graphic Design aan de ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten, in Arnhem. Sinds haar afstuderen werkte zij als illustrator, grafisch ontwerper en tentoonstellingsontwerper. Tekenen is en blijft voor haar een machtig middel om de wereld om haar heen in kaart te brengen.

Music Meeting Festival

• 19, 20 en 21 mei (Pinksterweekend)
• Locatie: Park Brakkenstein, Nijmegen
• Tickets via www.musicmeeting.nl
• Kinderen t/m 16 jaar gratis toegang o.l.v. een volwassene
• Speciaal tarief voor studenten en CJP-kaarthouders
• Blijf op de hoogte: Facebook - Twitter - Instagram


 

Meer berichten