Sportdag voor cliënten zorg- en welzijnsinstellingen

Nijmegen - Life Goals Nijmegen houdt vrijdag 1 juni een sportdag bij SV Orion in Nijmegen onder de naam Life Goals Festival Nijmegen. De sportdag is bedoeld voor deelnemers (leeftijd: 16+) vanuit zorg- en welzijnsinstellingen. Deelnemers kunnen die dag kennismaken met verschillende sportactiviteiten zoals voetbal, handbal, unihockey, frisbee, boksen en bootcamp. Centraal staan plezier maken, nieuwe contacten opdoen en lekker in beweging zijn. Deelname is gratis. Het is mogelijk om als individu of als team (met een teambegeleider) in te schrijven.

Life Goals Nijmegen (onderdeel van Stichting Life Goals), sportvereniging Orion en de RIBW Nijmegen & Rivierenland hebben in 2017 de handen ineengeslagen met een nieuw Nijmeegs initiatief voor mensen die moeilijk toegang hebben tot het reguliere sportaanbod. Zo dragen deze partijen bij aan een samenleving waarin niemand buitenspel staat. Sinds november 2017 sporten er wekelijks mensen uit verschillende zorg- en welzijnsinstellingen uit de regio Nijmegen bij SV Orion. Rik Jansen is initiatiefnemer van Life Goals Nijmegen en al meer dan 20 jaar lid van SV Orion. "Dankzij de nieuwe verbindingen tussen Life Goals Nijmegen, SV Orion en zorginstellingen kunnen we in Nijmegen sportprogramma's opzetten voor kwetsbare doelgroepen. Er zijn weinig middelen zo effectief als sport. Sport brengt mensen bij elkaar, draagt bij aan een betere gezondheid, geeft structuur en plezier. Daarom is het jammer dat juist kwetsbare mensen niet altijd de kans krijgen om te sporten. Daar willen we wat aan doen."

Margot Guitjens coördineert binnen de RIBW Nijmegen & Rivierenland de activiteiten op het gebied van een gezonde leefstijl. "In onze visie draagt bewegen bij aan het herstel van onze cliënten. Ze zitten daardoor letterlijk en figuurlijk beter in hun vel. Daarom ben ik zo blij met onze samenwerking met Life Goals Nijmegen en SV Orion. Sporten bij een reguliere vereniging is voor mensen met een psychiatrische aandoening stressvol. Dit initiatief is een mooie tussenstap. De groepen krijgen tijdens het sporten begeleiding van de maatschappelijke sportcoaches van Life Goals Nijmegen.''

www.stichtinglifegoals.nl/lokale-stichtingen/life-goals-nijmegen

Meer berichten