Foto:

Duurzame modeshow

Nijmegen - In de Marikenstraat in Nijmegen stond afgelopen zondag een bijzondere catwalk. Door beweging op deze catwalk werd duurzame energie opgewekt en deze energie werd gebruikt om de verlichting in de Marikenstraat te laten branden. Bijzonder was ook de modeshow. Modellen lieten 'groene mode' zien. Leerlingen van ROC Nijmegen, NSG Groenewoud, Talita Koemi, Karel de Grote college, de Sterrendans en de Buut showden tijdens de Sustainable Fashion Show hun zelfgemaakte mode gemaakt van afvalmateriaal of nieuwe outfits gemaakt van oude kleding. Ze volgden hiervoor een Green Capital Fashion educatieprogramma dat in het teken stond van duurzaamheid en duurzame mode. 

Burgemeester Bruls gaf het startsein voor de modeshow.  Tijdens de show waren er zogenoemde dancebattle. Een DJ zorgde voor lekkere beats en alle Nijmegenaren konden al dansend zoveel mogelijk energie opwekken op deze speciale catwalk. Speciaal voor de jonge Nijmegenaren was Monique Smit aanwezig.

De Sustainable Fashion Show is tot stand gekomen door een samenwerking met Green Capital Fashion. Omdat Nijmegen dit jaar European Green Capital is staat het hele Sustainable Fashion programma in het teken van duurzaamheid.

(Foto's: Opgemerkt)

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden