Campagne 'Nederland Geef Gehoor!' komt naar Nijmegen

Nijmegen - Sensoor start per 1 juni de campagne 'Nederland Geef Gehoor!' In Nijmegen is Sensoor zaterdag 2 juni aanwezig op de lokale markt om de campagne 'Nederland Geef Gehoor!' onder de aandacht te brengen.

"Nederlanders lijken steeds slechter naar elkaar te luisteren. Het aantal mensen dat een luisterend oor zoekt bij Sensoor, de landelijke luisterlijn, stijgt flink. Er bellen en chatten steeds meer mensen die eenzaam zijn omdat ze zich niet gehoord en begrepen voelen. Sensoor en haar 1200 vrijwilligers vragen aandacht voor de waarde van écht luisteren naar elkaar. Een luisterend oor kan eenzaamheid verzachten en soms zelfs voorkomen", aldus Sensoor. "Onder ouderen is het probleem eenzaamheid zichtbaar groot. Onder jongeren is het een verborgen probleem dat door social media en prestatiedruk alleen maar toeneemt." Met de campagne roept Sensoor heel Nederland op om te helpen en het gesprek aan te gaan met mensen die dit nodig hebben: Nederland geef gehoor!

"Zaterdag 2 juni starten wij om 10.00 uur onze actie vanaf de Grote Markt in Nijmegen. Onze vrijwilligers gaan zoveel mogelijk marktbezoekers benaderen om gehoor te geven aan onze actie. Op locatie zijn vrijwilligers aanwezig om vragen te beantwoorden en toelichting te geven op het belangrijke werk van Sensoor, de landelijke luisterlijn." De actie eindigt om 16.00 uur.

Voor iedereen die gehoor wil geven is de Landelijke Spoedcursus Luisteren ontwikkeld waarin je ontdekt welk luistertalent je hebt. Deze spoedcursus is vanaf 31 mei te vinden via www.spoedcursusluisteren.nl.
Daarnaast worden handzame tips geboden over hoe je vervolgens aan de slag kunt gaan om een betere luisteraar te worden.

Kijk voor meer informatie op www.sensoor.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Nieuwsoverzicht

Meer berichten